Målgrupper:
Psykiatriske team, PFA, DPS, BUPA, kommunale helse - og sosialtjenester, helsestasjon, PPT, kommunalt barnevern/Bufetat, skole, avlastningsbolig og bofellesskap, spesialisthelsetjenesten, fylkesmannen, Nav og andre.
Påmelding
Pris: kr. 600,- inkl. lunsj.
Påmeldingsfrist: 1. februar 2018.
Gå til elektronisk påmelding
Kurset søkes godkjent av Norsk Psykologforening.
Fullt program
- 08.30: Oppmøte/registrering/kaffe og te.
- 09.00: Velkommen – introduksjon.
- 09.05-09.45: Introduksjon: utviklingshemming, autisme og forekomst av psykiske lidelser v/ Arvid Nikolai Kildahl.
- 10.00-10.45: Symptomer og tegn. Hva er spesielt for gruppen? v/ Arvid Nikolai Kildahl og Jane Hellerud.
- 11.00-11.45: Utredning v/ Arvid Nikolai Kildahl.
- 11.45-12.15: Lunsj.
- 12.15-13.00: Miljøterapeutiske tiltak - angst v/ Arvid Nikolai Kildahl og Jane Hellerud.
- 13.15-14.00: Miljøterapeutiske tiltak - psykose, stemningslidelser v/ Arvid Nikolai Kildahl og Jane Hellerud.
- 14.15-15.00: Miljøterapeutiske tiltak - traumer, personlighetsforstyrrelser, forebygging v/ Arvid Nikolai Kildahl og Jane Hellerud.
Foredragsholdere
Arvid Nikolai Kildahl er psykologspesialist og arbeider til daglig ved Regional seksjon psykiatri, utviklingshemning/autisme, Oslo universitetssykehus. Han er også tilknyttet Nasjonalt kompetansesenter for nevroutviklingsforstyrrelser og hypersomnier (NevSom). Kildahl er utdannet psykolog fra Universitetet i Oslo og har tidligere arbeidet både andre steder innenfor psykisk helsevern og i habiliteringstjenesten for barn. Han har arbeidet med psykiske lidelser hos personer med autisme og/eller utviklingshemming i en årrekke, blant annet med traume- og belastningslidelser. Han holder ofte kurs og foredrag, blant annet underviser han ved Høyskolen i Oslo og Akershus og har vært medforfatter på flere artikler som handler om psykiske lidelser i gruppen.
Jane Hellerud er vernepleier med videreutdanning i psykisk helsearbeid og kognitiv terapi. Hun har vært ansatt ved Regional seksjon psykiatri, utviklingshemning/autisme (PUA), Oslo universitetssykehus siden 2004, som ledende miljøterapeut i døgnpost 1. Hun har blant annet ansvar for fagutvikling i døgnpost 1. Hellerud har allsidig erfaring med mennesker med utviklingshemning/autisme, også fra kommunale tjenester. Hun er spesielt opptatt av kunnskapsheving i det miljøfaglige arbeidet i PUA, samt kompetanseoverføring til miljøer der pasientene bor. Hellerud holder ofte kurs og foredrag, og underviser ved høgskolen i Oslo og Akershus.