Spiseforstyrrelsespoliklinikk

Behandlingstilbudet ved spiseforstyrrelsespoliklinikken er rettet mot alvorlig syke pasienter med anorexia, bulimia nervosa og spesifisert spiseforstyrrelse som ikke kan gis et tilstrekkelig behandlingstilbud på et lavere omsorgsnivå. Tilbudet kan gis til pasienter fra 16 år og oppover.

Les mer om Spiseforstyrrelsespoliklinikk

Spiseforstyrrelsespoliklinikk

Poliklinikk spiseforstyrrelser gir ulike polikliniske behandlingstilbud til pasienter med alvorlige spiseforstyrrelser. Behandlingen er frivillig og avtalebasert. Vi legger stor vekt på motivasjonsarbeid og at mat er medisin. Pasienter med behov for døgninnleggelser innlegges på døgnenhet allmenn ved DPS, evt ved akuttpost på Psykiatrisk avdeling. Videre oppfølging skjer i et tett samarbeid med oss på spiseforstyrrelsespoliklinikken. 
Behandlingstilbud ved poliklinikken

 • Motivasjonssamtaler
 • Individualterapi
 • Familiearbeid/-terapi
 • Polikliniske grupper
 • Pårørendegrupper
 • Multifamilieterapi
 • Forvern til utvidet poliklinisk tilbud

 • Utvidet poliklinisk tilbud (poliklinisk intensivt dagtilbud fem dager i uken)

Hva skjer ved konsultasjon/undersøkelse

Første avtale ved poliklinikk spiseforstyrrelser vil være en utredning av spiseforstyrrelsen, samt en somatisk undersøkelse.  Det vil også avtales tilbakemeldingssamtale. 

Generelt om poliklinikken

Vi som jobber ved spiseforstyrrelsespoliklinikken er en tverrfaglig sammensatt gruppe: psykiater, klinisk sosionom, fysioterapeut, psykologspesialister, klinisk ernæringsfysiolog, spesialsykepleiere, billedterapeut og kokk.


Åpningstider

 • I ekspedisjonen: mandag til fredag 08.00 til 15.30
 • På poliklinikken: mandag til fredag 08.00 til 15.30


Seksjonsleder: Rita V. Løken

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Håkon V gate 17 A, hovedinngang,
Møt i ekspedisjonen i første etasje (se tavle når du kommer inn hovedinngangen).  Poliklinikken ligger i 3 etasje, du kan ta heis eller trapp opp.  Du får hjelp fra ekspedisjonen til å finne frem hvis ønskelig.
Telefon
33 37 50 00
mandag - fredag 08.00-14.30
Håkon V gate 17 A
Besøksadresse
Håkon Femtes gate 17 A (Kart)
Telefon
33 37 50 00

Spiseforstyrrelse hos voksnehttps://www.siv.no/behandlinger/spiseforstyrrelse-hos-voksneSpiseforstyrrelse hos voksneSSpiseforstyrrelse hos voksne, dagbehandlingSpiseforstyrrelse hos voksne, dagbehandlingSpiseforstyrrelse hos voksne, dagbehandlingSpiseforstyrrelse hos voksne, dagbehandling

Arrangementer

 • Onsdag 26.02.
  Pårørendekurs ved spiseforstyrrelsespoliklinikken

  Vi inviterer til pårørendekurs. Vårt mål er å bidra til økt kunnskap om spiseforstyrrelser og hvordan leve med en som er syk. Samtidig er dette en mulighet for å treffe andre pårørende i tilsvarende situasjon. Kurset går over tre onsdagskvelder.

Fant du det du lette etter?