Pasientgruppene består blant annet av pasienter med lungebetennelse, urinveisinfeksjoner, sepsis, hudinfeksjoner, endokarditt, mage/tarminfeksjoner, tuberkulose, hjernehinnebetennelse og tropesykdommer.
Kunnskap om infeksjonssykepleie og smittevern, relatert til forebygging, pleie og behandling er vesentlig for en moderne infeksjonspost. Alle pasienter, uavhengig av diagnose, ivaretas i et infeksjonsforebyggende øyemed. Sengeposten har tjuetre senger hvorav de fleste er på enerom. Smittevern er blant sengepostens spesialfelt og ved sengepostens isolater behandles pasienter med smittsomme infeksjoner.
Mobiltelefon
Infeksjonsposten anbefaler isolerte pasienter til å bruke egen mobiltelefon da sengepostens telefoner ikke skal tas med inn på isolatene. Ved bruk av mobiltelefon ute i sengeposten må det vises hensyn til andre pasienter.
Kvalitetssikre pårørendeinformasjon
Vi oppfordrer alle pasienter til å hjelpe oss med å kvalitetssikre pårørendeinformasjon slik at navn og telefonnummer er korrekte.
Ikke blomster
Av smittevernsmessige hensyn er det ikke tillatt med blomster i avdelingen.
Døgnrytme
Spisetider/måltider:
Det er selvbetjening for pasienter som ikke er sengeliggende. Sengepostens fokuserer på å sørge for at pasienter som trenger ekstra ernæring får dette.
- Kl. 08.15: frokost
- Kl. 11.30: lunsj
- Kl. 15.00: middag
- Kl. 19.00: kveldsmat
Legevisitt:
Legevisitt foregår primært på dagtid. Henvendelse angående pasienter bør skje etter legevisitt. Sykepleier vil ta kontakt med pårørende dersom den medisinske tilstanden tilsier dette.
Planlagte innleggelser
Pasienter mottar innkallingsbrev med tidspunkt til innleggelse.
Øyeblikkelig hjelp
Pasienter kommer til sengeposten via akuttmottak og blir gitt informasjon og behandling ut i fra diagnose og behov.
Hva skjer ved utskriving
Ved utskriving får pasientene med epikrise fra legen. Her står det hva pasienten er behandlet for og hvilke undersøkelser de har vært gjennom. I tillegg beskrives hvilke medisiner de har fått og hvilke de skal fortsette med. Eventuelle resepter vil også ligge ved. Er det vanskelig for å få hentet medisiner på apoteket denne dagen, får de også med seg medisiner til neste dag. Eventuelt transport hjem vil ved behov bestilles av postsekretæren. Hvis pasienten får kommunal hjelp fra sin hjemstedskommune sørger sengeposten for å ha en fortløpende dialog med disse slik at pasienten blir godt ivaretatt etter hjemreise.
Mange av pasientene får oppfølging ved poliklinikk etter utskriving.
Generelt om sengeposten
Sengeposten er organisert i team, og et av teamene vil være ansvarlig for deg. Informasjon om hvilket team du tilhører vil du få ved innleggelse. Teamet vil gi deg tett og tverrfaglig oppfølging gjennom hele behandlingsforløpet.
Seksjonsleder: Anders Bjørndahl