For media - informasjon om korona

Oppdateringer om koronasituasjonen ved Sykehuset i Vestfold

Totalt antall døde pasienter med Covid-19-smitte: 3

Totalt antall ansatte som har testet positivt for Covid-19: 14

Om personvern

Av personvernhensyn vil sykehuset ikke gi ytterligere opplysninger om ansatte, pasienter eller pasienters helsetilstand.

Helsedirektoratet oppfordrer alle sykehus aktivt å informere om at de har en pasient innlagt som følge av covid-19. De presiserer imidlertid at det er viktig å ivareta personvern, slik at vedkommende ikke kan identifiseres.

Det er et strengt krav om at identifikasjon ikke skal være mulig, verken direkte eller indirekte, for at kravet til anonymitet skal være oppfylt.

Pressehenvendelser

Alle henvendelser fra mediene skal rettes til sykehusets mediekontakter på e-post til informasjon@siv.no eller på telefon 952 01 111 (NB! Ikke send SMS, da telefonen er viderekoblet).

Planlagte pressebriefer

SiV har ikke planlagt pressebriefer de neste dagene.

Spørsmål kan sendes inn til informasjon@siv.no.

 • 03.07.2020
  Nå kan du sjekke koronasvar på Helsenorge.no

  Fra 2. juli kan du selv se svaret på koronatesten din på Helsenorge.no, så snart prøven er analysert og besvart fra laboratoriet. Du kan også se svar på andre prøver for luftveisinfeksjon som ble tatt samtidig.

 • 30.06.2020
  Raskere tilbake til normalen med tidlig rehabilitering

  Da Sykehuset i Vestfold skulle forbedre rehabiliteringen for pasienter med covid-19, viste forskningen at vi burde starte allerede når pasientene ble lagt inn. – Vi så hvor viktig det er å starte rehabiliteringen tidlig. Nå ønsker vi å vide...

 • Rehabilitering
  26.06.2020
  Bedre rehabiliteringstilbud til covid-19 pasientene

  Fagråd for rehabilitering har på oppdrag fra Helse Sør-Øst utarbeidet en rapport som beskriver et pasientforløp for rehabilitering av pasienter med covid-19.

 • 19.06.2020
  Hold trygg avstand i sommer

  De siste ukene har forekomsten av forkjølelse økt i befolkningen. – Det er en klar indikasjon på at flere tar for lett på anbefalingene om å holde avstand, sier smittevernoverlege Maria Vandbakk-Rüther ved Sykehuset i Vestfold.

 • 10.06.2020
  Nyfødtintensiven trygg for koronasmitte

  Tirsdag 9. juni ble pasienter og foresatte ved nyfødtintensiven ved Sykehuset i Vestfold testet for andre gang. Testene er negative. – Nyfødtintensiven anses da trygg for smitte og vi tar opp igjen alminnelig akuttberedskap, sier fagdirektø...

 • 08.06.2020
  Måler temperaturen med kamera

  Pasienter, besøkende og ansatte som kommer til SiV får nå temperaturen målt automatisk med et kamera i inngangsdøren. Temperaturmålingen skal luke ut personer som kan være smittet av koronaviruset.

 • 08.06.2020
  Ansatt ved SiVs nyfødtintensiv har fått påvist Covid-19-smitte

  En ansatt ved SiVs nyfødtintensiv fikk påvist Covid-19 på lørdag. Som følge av dette har syv andre ansatte ved avdelingen umiddelbart blitt satt i karantene. I tillegg ble tre familier som var innlagt ved avdelingen isolert og testet for covid-19.

 • 29.05.2020
  Starter testing for antistoffer mot covid-19

  Mikrobiologisk avdeling ved SiV vil om kort tid kunne teste om pasienter har hatt covid-19-virus ved hjelp av antistoffer i blodet. – Vi har fått tilgang til en antistofftest og vil kunne tilby den i løpet av kort tid, forteller overlege To...

 • 29.05.2020
  Tredje koronadødsfall ved SiV

  En eldre pasient som var smittet med koronavirus døde ved Sykehuset i Vestfold 28. mai etter lang tids sykeleie.

 • 19.05.2020
  Her rehabiliteres covid-19-pasienter fra Vestfold og Telemark

  Klinikk fysikalsk medisin og rehabilitering (KFMR) har 19. mai to covid-19-pasienter inne til rehabilitering. Det er ventet at ytterligere to pasienter vil ankomme i løpet av denne uka. – Pasientene til nå er fra sykehusene i Vestfold og Te...

 • 12.05.2020
  SiV skal ta igjen avlyste timer

  Sykehuset i Vestfold har vært gjennom en stor omveltning de siste månedene. Covid-19-pandemien har ført til harde prioriteringer, og sykehuset fortsetter arbeidet med å planlegge for en eventuell smittetopp.

 • 04.05.2020
  COVID-19 og andre pasientgrupper

  Sykehuset i Vestfold skal øke den planlagte aktiviteten i ukene som kommer. Samtidig skal sykehuset ha strenge smitteverntiltak og være i beredskap for å kunne behandle mange covid-19-pasienter.

 • Sykehuset i Vestfold, Tønsberg
  29.04.2020
  Møt opp i god tid for å rekke timen din

  Vi har fortsatt adgangskontroll på sykehuset. På hverdager kl. 07.00-14.00 foregår adgangskontrollen utenfor hovedinngangen. Vær forberedt på ventetid og kle deg etter været. Vi ber også om at du holder to meters avstand til andre i køen.

 • 28.04.2020
  Tilbyr rehabilitering etter covid-19

  Ved Sykehuset i Vestfold får nå pasienter som har eller har hatt covid-19, tilbud om rehabilitering.

 • 21.04.2020
  Møt opp til avtalt time

  Det er viktig at du møter opp når du har fått en avtale på sykehuset. – Det er trygt å møte opp til timen, sier fagdirektør Jon Anders Takvam ved SiV.

 • 20.04.2020
  SiV i grønn beredskap

  Sykehuset i Vestfold justerte forrige uke beredskapsnivået ned til grønn i forbindelse med koronasituasjonen. Sykehuset kommer nå til å øke den planlagte aktiviteten i ukene som kommer.

 • to barn som holder hverandre i henda
  06.04.2020
  Informasjon til barn og unge om koronavirus

  Vi har samlet informasjon om koronaviruset til barn og foreldre her. Siden blir oppdatert fortløpende.

 • 03.04.2020
  Andre koronadødsfall ved SiV

  En eldre pasient som var smittet med koronavirus døde ved Sykehuset i Vestfold 3. april.

 • 03.04.2020
  Tap av lukte- og smakssans som eneste symptom på covid-19

  Et ektepar mistet smaks- og luktesans etter å ha vært i nærkontakt med en covid-19-smittet person. De hadde ingen andre symptomer, men fikk begge påvist covid-19. Nå anbefaler professor Jøran Hjelmesæth og overlege Dagfinn Skaare ved Sykehu...

 • Stin
  01.04.2020
  Tilbud om samtale med veileder

  Lærings- og mestringssenteret ved Sykehuset i Vestfold arrangerer i samarbeid med aktuell seksjon på sykehuset, opplæringskurs for pasienter og pårørende innen ulike diagnoser. Disse arrangementene er utsatt på ubestemt tid som følge av koronasituasjonen.

 • 31.03.2020
  Koronasmittet pasient er død

  En eldre pasient som var smittet med koronavirus er død ved Sykehuset i Vestfold.

 • 31.03.2020
  Skal teste medisiner mot koronaviruset

  Sykehuset i Vestfold (SiV) er ett av flere norske sykehus som skal delta i en global studie. Malariamedisinen hydroksyklorokin og ebolapreparatet remdesivir skal prøves ut på pasienter med koronavirus.

 • Babyfot
  23.03.2020
  Besøk på nyfødtintensiv

  På grunn av koronautbruddet er det begrenset mulighet for besøk på nyfødtintensiv.

 • Bilde av flere ansatte
  17.03.2020
  Er du helsepersonell/student og ønsker å bidra i kampen mot covid-19?

  Vi har stort behov for deg og din kompetanse for å møte det pågående utbruddet av covid-19. Har du en helsefaglig utdanning, er student innenfor helserelaterte fag eller har arbeidserfaring fra helsevesenet? Da ønsker vi gjerne at du registrere deg her!

 • Bilde av kvinne som gir blod
  17.03.2020
  Informasjon til blodgivere i forbindelse med koronaviruset

  Et tilstrekkelig lager av blod er en viktig del av Norges beredskap. Dette gjelder ikke bare ved ulykker og katastrofer men også i den situasjonen vi er i nå med spredning av koronaviruset. Det skal være trygt både å få blod og å gi blod. B...

 • Gravid som tar ultralyd
  14.03.2020
  Informasjon til fødende

  Kirurgisk post 4C føde og barsel har innført en rekke tiltak knyttet til koronasituasjonen. Her er kort informasjon til deg som venter barn. 

 • Pasient med besøk
  11.03.2020
  Innfører besøksforbud

  For å unngå koronasmitte på sykehuset innfører Sykehuset i Vestfold nå besøksforbud

 • Ansatte som klemmer
  10.03.2020
  Ikke håndhilse eller klemme

  God håndhygiene er viktig for å begrense smitte. I tillegg til grundig og ofte håndvask, råder Sykehuset i Vestfold spesielt ansatte og andre i sykehuset om å ikke håndhilse eller klemme når de treffer noen.

 • covid-19
  09.03.2020
  Grønn beredskap i forbindelse med Korona

  På grunn av utviklingen av koronasituasjonen har administrerende direktør Stein Kinserdal besluttet at sykehuset går i grønn beredskap.

 • covid-19
  09.03.2020
  Koronasmittet innlagt ved Sykehuset i Vestfold

  Søndag 8. mars ble en person innlagt på Sykehuset i Vestfold hvor det ble påvist Covid-19 den 09.03.

 • 06.03.2020
  Mikrobiologisk avdeling jobber på spreng for å gi svar på koronaprøver

  Mikrobiologisk avdeling ved Sykehuset i Vestfold jobber på spreng for å gi svar på alle koronaprøver som kommer inn. – Vi har stått på hodet for å få dette til. Nå kan vi gi svar på prøver samme dag, så lenge prøvene kommer inn før klokken...

Fant du det du lette etter?