Praksisnytt

LISTRE – ny podkast

Spesialiseringen til allmennmedisin har 88 læringsmål for LiS 3. Enten du er lege i slik spesialisering selv, eller har rolle som veileder eller supervisør, har du sikkert opplevd at mange av disse læringsmålene kan være diffuse og litt vanskelig tilgjengelige. Nå kan vi få hjelp!

Geir Dunseth, PKO
Publisert 24.01.2022
LIsTRE
Podkasten LISTRE tar for seg alle læringsmålene, og har en episode for hvert læringsmål. Korte episoder på 3-5 minutter, i kjent KVALLM-stil, lett å lytte til. Selv har jeg hørt gjennom mange episoder og ser at det kan være et godt utgangspunkt når veileder og LiS 3 sammen går gjennom de ulike læringsmålene. Det gis gode innspill til hva som kan omfattes av de aktuelle målene, og hvordan refleksjon kan skapes. Anbefales!

Podkasten er utarbeidet i samarbeid med Helsedirektoratet, som har finansiert utviklingen av den. Innholdet er i sin helhet utarbeidet av KVALLM (allmennlegene Kristian Høines og Morten Munkvik). Podkasten er ingen fasit for hvordan læringsmålene skal tolkes, men skal bidra til refleksjon rundt læringsmålene i allmennmedisin. 

Selv om dette ikke er lokalt knyttet til Vestfold har vi valgt å formidle dette i Praksisnytt, siden vi tror det kan bidra til å styrke innholdet i spesialiseringen i allmennmedisin også for mange av fastlegene i vårt fylke.