HELSENORGE
Praksisnytt

#Sjekkdeg-kampanjen ved SiV

Sykehuset i Vestfold markerer kampanjen #Sjekkdeg, onsdag 15.09.21 kl. 16-19 ved gynekologisk poliklinikk. Det er da åpent for at kvinner kan teste seg for HPV-virus/cytologi. Det fokuseres på kvinner som ikke har tatt cytologi > 5 år. Vi håper å teste omtrent 200 kvinner denne dagen.

Den nasjonale kampanjen​ #sjekkdeg er ledet av Kreftforeningen og ble startet av journalist Thea Steen, som selv døde av livmorhalskreft i 2016. 

Gratis test ved SiV 15. september​

​​SiV tilbyr gratis livmorhalsprøve 15. september kl. 16.00-19.00 for kvinner i alderen 25-69 år som ikke har sjekket seg de siste 5 årene eller som har fått innkalling fra Kreftsregisteret. 

Det må bestilles tid på forhånd. Fra kl. 08.00-15.00 1. september kan man ringe tlf. 33 34 29 20 for å bestille tid. Det er et begrenset antall timer som tilbys. De som ikke får time 15. september oppfordres til å kontakte fastlegen for å bestille time.​

Informasjon om tilbudet er lagt ut på siv.no​, i SiVs sosiale medier og sendt til pressen.

September er sjekk deg-måned

Hele september er sjekk-deg måned! På sykehuset vil det være gratis, men det er opp til hvert enkelt legekontor om det vil være gratis der eller om man bruker vanlige takster. ​

Informasjonsmateriell kan man finne på Kreftforeningens nettside:

Plakat for legekontor​

Plakat for legekontor (annen versjon)​

Kanskje er det ekstra viktig i år siden antall testede er gått ned under pandemien? Det er ønskelig at så mange som mulig følger screeningen, men også at så mange som mulig tar HPV vaksinen.

Av:​​​

Tonje Bohlin – gynekolog ved SiV
Lizeth Lind Jørgensen – fastlege og praksiskonsulent ved SiV