HELSENORGE

Åpnet Pusterommet på Sykehuset i Vestfold

29. januar åpnet Pusterommet offisielt på Sykehuset i Vestfold. De tidligere skøytestjernene Fred Anton Maier og Knut Kupper'n Johannesen, samt statssekretær Anne Grethe Erlandsen og pasient Bodil Slettemark Mundal kastet glans over åpningen.

En av pasientene som allerede har startet med treningen ved Pusterommet er den tidligere skøyteløperen Fred Anton Maier.

– Jeg var i ferd med å sovne bort, jeg har ikke trent musklene mine så mye. Men så fikk jeg høre om dette stedet her. Hittil har jeg bare vært her fire-fem ganger, men det skal bli mye mer. Planen er å komme hit tre ganger i uka, fortalte skøytestjernen.

Maier trener styrke.

– Jeg svømmer, spinner på sykkel og driver med andre øvelser. Det har blitt en ny hverdag for meg, jeg ser frem til å komme hit hver gang. Det som er spesielt her er at man ikke bare er et nummer, men et menneske, sa han.

Klippet snoren

Maier klippet snoren sammen med pasient Bodil Slettemark Mundal, statssekretær Anne Grethe Erlandsen og skøytekamerat Knut "Kupper'n" Johannesen. Men det var seksjonsleder Nina Firing ved Onkologi-palliasjon som sto for selve åpningen.

– Tusen takk til alle de som har jobbet for dette, både Aktiv mot kreft, ansatte ved SiV og alle andre, takket ​hun.

Statssekretær Erlandsen brukte tiden til å understreke hvor viktig det er at også pasientene blir tatt med før, under og etter behandling. Et aktivitetstilbud som Pusterommet har blitt etterspurt av pasientene.

– Det palliative er også utrolig viktig. Man skal ikke kun se på hvilken behandling vi kan gi, men også hvordan pasientene skal leve videre med kreftsykdom, sa Erlandsen.

Fagpersoner ved SiV understreket at man idag lever på en helt annen måte enn tidligere med en kreftdiagnose.

– Moderne behandling gjør at man kan leve lengre med kreft, da trenger vi et tilbud som dette, la klinikksjef Per Grund Weydahl i kirurgisk klinikk.