HELSENORGE

Arrangerer to store fedmekonferanser

Over 200 nasjonale og internasjonale professorer, forskere og behandlere kommer til Tønsberg for å delta på den nasjonale konferansen «Fedmeforskningsdagene 2017» og det europeiske toppmøtet «EASO-COM Summit».

Jøran Hjelmesæth

Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst (SSO) ved Sykehuset i Vestfold (SiV) har i år satset stort og påtatt seg vertskapsrollen for både den årlige nasjonale konferansen «Fedmeforskningsdagene 2017», samt det europeiske toppmøtet «EASO-COM Summit».

Konferansene arrangeres 17.-19. oktober 2017. I løpet av disse tre dagene vil det komme over 200 nasjonale og internasjonale anerkjente professorer, forskere og behandlere til Tønsberg for å lære, diskutere og dele av sin kunnskap.

Fedmeforskningsdagene

Fedmeforskningsdagene er en nasjonal konferanse som arrangeres i samarbeid med Norsk forening for fedmeforskning. Årets konferanse har et meget spennende program med hovedtemaer som:

• fedmekirurgi
• barn og unge med fedme
• fedmegenetikk og metabolisme
• brukermedvirkning og ernæring
• vektreduksjon og vektstabilisering

EASO-COM Summit

EASO (European Association for the Study of Obesity) har utviklet et nettverk av akkreditert spesialiserte fedmesentre i Europa. På disse sentrene er kvaliteten og effekten av omsorgen som tilbys til pasienter av høyeste standard. I dag er det 65 akkrediterte sentre i Europa fordelt på 20 land, hvorav Norge har 6.

Hvert år samles ledere fra disse sentrene på et toppmøte (EASO-COM Summit) for å diskutere forskningsresultater og felles praksis innen diagnostikk og behandling. I år arrangeres møtet på Quality Hotel Tønsberg/Oseberg kulturhus 18.-19. oktober.

– SSO er meget godt fornøyd med å få besøk av over 75 senterledere fra Europa i to dager for å sette fokus på forskningsnyheter, kvalitet innen fedmebehandling, samt dele av vår erfaring og bygge nettverk på tvers av landegrensene, sier senterleder og professor ved SSO, Jøran Hjelmesæth.

Se program og les mer om konferansene her.