Bedre busstilbud til sykehuset i Tønsberg

Mandag 8. oktober startet VKT opp med å kjøre seks bussruter forbi sykehuset i Tønsbergs hovedinngang. – Jeg er glad for at vi får et tilbud som gjør det mulig for mange å bruke buss til sykehuset, fortalte administrerende direktør Stein Kinserdal ved Sykehuset i Vestfold.

Ordfører Petter Berg i Tønsberg kommune, administrerende direktør Stein Kinserdal ved Sykehuset i Vestfold og fylkesordfører Rune Hogsnes.

Direktøren mener et bedre busstilbud vil føre til redusert press på parkeringsplassene.

– Et godt kollektivtilbud er en ressurs for SiV. Det at både ansatte og besøkende nå kommer helt frem til døren, det gjør tilgjengeligheten vår enda bedre, sa Kinserdal.

Representanter fra Sykehuset i Vestfold (SiV), Tønsberg kommune, Vestfold fylkeskommune, Statens Vegvesen og VKT tok mandag turen til den nye bussholdeplassen utenfor sykehuset i Tønsberg. De ønsket å markere at seks bussruter nå kjører begge veier over sykehustoppen på Halfdan Wilhelmsens Allé.

– Vi er veldig glade for å få bussen tilbake til byen, fortalte Tønsbergs ordfører Petter Berg.

Pålagt venstresving ut fra p-huset

Når busser nå skal kjøre Halfdan Wilhelmsens Allé har veivesenet og politikerne bestemt seg for å avlaste Stenmalveien og jernbaneovergangen. Det betyr en lovpålagt venstresving ut fra parkeringshuset. Driftsleder Ole Jonny Ovenstad fra Marthinsen og Duvholt, stilte seg mandag morgen opp for å veilede bilister som kjørte ut fra parkeringshuset.

– Det har blitt litt kjefting, men slik er det når folk må endre vaner. Jeg har ingen myndighet, men påpeker bare at de som svinger til høyre kjører ulovlig. Jeg håper folk vil rette seg etter hvert, fortalte han.

Veivakt_med.jpg

Ole Jonny Ovenstad dirigerte trafikken ut av parkeringshuset riktig vei.

Mona_Knudsen_brukerrepresentant_med.jpg

Fylkesordfører Rune Hogsnes ga blomster til brukerrepresentant Mona Knudsen. Han ga også honnør til samarbeidspartnerne.