Lanserer app for blodgivere

Blodbanken ved Sykehuset i Vestfold har nå lansert en app for blodgivere. Her vil det publiseres relevant informasjon både for deg som allerede er blodgiver, og for deg som er interessert i å bli blodgiver. Appen har også en selvtest man kan ta for å se om man kan gi blod.

Fagbioingeniør Beisa Muratagic, seksjonsleder Lilja Høiback og fagansvarlig bioingeniør Gro Lyngås.
Fagbioingeniør Beisa Muratagic, seksjonsleder Lilja Høiback og fagansvarlig bioingeniør Gro Lyngås.

​– Vi har gledet oss til å kunne tilby våre blodgivere denne løsningen! Appen er en flott informasjonskanal ut til blodgiverne i Vestfold. Her vil de kunne finne informasjon om blant annet åpningstider, blodgiving og karantenetider, forteller Lilja Høiback, seksjonsleder ved blodbanken.

Appen heter Blodbanken og kan lastes ned fra GooglePlay og AppStore. Det er også mulig å gå inn på nettsiden www.blodbanken-vestfold.no.

Skjermbilder fra appen

Skjermbilder fra appen

Utvikles videre

På sikt vil det også bli mulig å bestille og endre time ved å gå via appen til en egen nettside for timebestilling.

– Vi håper dette blir et nyttig verktøy for både etablerte og nye blodgivere, sier Gro Lyngås, fagansvarlig bioingeniør ved blodbanken.

Selvtest

Blodgivere kan ta en selvtest i appen, for å se om man kan gi blod og slik unngå en «bomtur» til blodbanken. Også de som er interessert i å bli blodgivere kan ta denne testen for å finne ut om man kan bli blodgiver.

Selv om du får klarsignal fra selvtestene, er det viktig å være klar over at blodbanken stiller ytterligere spørsmål som kan avdekke andre grunner til at du ikke kan gi blod eller melde deg som blodgiver. Ved fremmøte vil det også gjøres en helhetsvurdering som du ikke kan få ved å lese deg opp på karantenereglene.

Last ned fra Appstore
Last ned fra Google Play