Helsenorge

Møt opp til avtalt time

Det er viktig at du møter opp når du har fått en avtale på sykehuset. – Det er trygt å møte opp til timen, sier fagdirektør Jon Anders Takvam ved SiV.

Foto: Morten Rakke

– Hvis du ikke kan møte til timen, må du si i fra på forhånd slik at andre kan få tilbud om hjelp, sier Takvam.

Han presiserer at det er liten risiko for smitte hvis du kommer til sykehuset.

– Vi har innført strenge smitteverntiltak, og verken ansatte eller pasienter skal risikere å bli smittet av koronavirus hos oss, sier han.

Viruset har fått mye oppmerksomhet den siste tiden.

– Vi må ikke glemme at vi kan bli syke på andre måter også. Vi må derfor ikke slutte å gå til legen, sier fagdirektøren.

Viktig at alle møter til avtalte timer

Sykehuset har fått i oppdrag å tilby mer helsehjelp i tiden som kommer. Mange av dem som har fått utsatt undersøkelser og behandling, vil få ny avtale. I tillegg skal SiV ta imot nye pasienter.

– Da er det viktig at alle møter når de får avtale, slik at flest mulig kan få hjelp, sier Takvam.

Noen har kanskje trodd at timer automatisk blir avlyst i denne situasjonen og har dermed unnlatt å møte. Andre kan ha vært urolige for smitte.

– Det er trygt å komme til sykehuset. Alle som har avtale skal møte hvis de ikke får annen beskjed. Hvis du er usikker, eller dersom du må avlyse avtalen, må du ringe på forhånd, sier Takvam.

Informasjon om utsetting og endring av timer

Ved mistanke om koronasmitte

Dersom du mistenker koronasmitte, skal du primært kontakte fastlegen din på telefon. Om du ikke får tak i fastlegen, kan du kontakte legevakta på 116 117.

Du skal ikke møte opp fysisk hvis du tror du er smittet av koronavirus.