HELSENORGE

Pusterommet – et attraktivt treningstilbud for kreftpasienter

Mandag 4. februar er verdens kreftdag. Ved Pusterommet kommer mange pasienter med kreft innom hver dag. – Her er det en hyggelig tone og mye humor, men også rom for å dele erfaringer på godt og vondt, forteller fysioterapeut Linn Marie Lilltveit-Baggerød.

Fysioterapeut Linn Marie Lilltveit-Baggerød
Pusterommet startet opp i 2014 og har blitt en attraktivt tilbud for kreftpasienter. Fysioterapeut Linn Marie Lilltveit-Baggerød forteller at de har et variert treningstilbud til pasientene.

Pusterommet er et trenings- og aktivitetstilbud til pasienter som har eller har hatt en kreftdiagnose. Tilbudet gir pasientene et skreddersydd opplegg bestående av fysisk trening, kognitiv mestring og en sosial møteplass.

– Vi har blitt et attraktivt sted å trene. Pasientene er opptatt av hva de selv kan gjøre for å holde kroppen i gang og miste minst mulig fysisk funksjon, sier fysioterapeuten.

Første gang en pasient kommer til Pusterommet blir man møtt av en lege. Pasientene vil også jobbe med idrettspedagog, fysioterapeut og sykepleier.

Pusterommet er blitt det det er ment å være, et lite pusterom i en ellers kanskje tung hverdag.

Fysioterapeut Linn Marie Lilltveit-Baggerød

– I tillegg til det treningsmessige, er også det sosiale viktig for mange. Pusterommet er blitt det det er ment å være, et lite pusterom i en ellers kanskje tung hverdag. Sammen kan vi skape gode rutiner, slik at det er lettere å komme tilbake til vanlig aktivitet og jobb etter endt behandling, sier Lilltveit-Baggerød.

På Pusterommet får pasientene en individuell og skreddersydd rehabiliteringsplan. De tilbys undervisning og kan velge mellom individuell og gruppebasert trening. Pusterommet disponerer et basseng til vanngymnastikk og tilbyr også turer i skog og mark.

Her kan du lese mer om Pusterommet