HELSENORGE

SiV investerer i ny infrastruktur på operasjonsstuene

I løpet av tre år skal SiV investere i ny infrastruktur til alle våre operasjonsstuer. – Oppgraderingen gir gode forutsetninger for en god og effektiv drift, forteller avdelingssjef Rune Sandbu for kreft- og kirurgiavdelingen og spesialrådgiver Jacob Myhre i kirurgisk klinikk.

Operasjonsstuene utstyres med flere fargemuligheter for lys, som også kan dimmes.
​Dagens oppsett av uttakssentraler (taksøyler) til forsyning av elektromedisinsk utstyr i operasjonsstuene har vært i bruk siden 1998. Disse er slitte og det leveres ikke lenger deler. Derfor har sykehuset bestemt å erstatte dette utstyret. 

– Overgangen fra åpen kirurgi via laparoskopi til robotassistert kirurgi, inkluderer en økning i behov for utstyr med oppkopling til strøm, data, bildeoverføring/bildevisning, gass og røykavsug. Dette må plasseres rundt operasjonsbordet og kunne flyttes avhengig av hvilken type kirurgi som skal utføres. De nye uttakssentralene skal ivareta dette, forteller Sandbu.

De har tro på at god infrastruktur vil gi økt pasientsikkerhet og kvalitet, og bedre arbeidsmiljø for våre ansatte.

​​​Motorvei for informasjon

Uttakssentralene inneholder også lyskilder som gjør at stuene kan lyssettes med valgfrie farger. 

– Dette vil kunne gi  kirurgen bedre arbeidsforhold. Dagens kirurger opererer via skjerm, det er viktig å få riktig kontrast i rommet opp mot skjermen, forklarer Sandbu.

Uttakssentralene leveres også med kabler av høy kvalitet som møter fremtidens behov for overføring av informasjon.

– Vi kan dermed høste bilder og filmer direkte fra skopi og lagre disse i PACS (en løsning som kan håndtere fangst og lagring av bilder), forteller avdelingssjef Sandbu.
Operasjonsstuer nye søyler.jpg

Tas over tr​e år

SiV har 17 operasjonsstuer i Tønsberg som skal oppgraderes, men alle kan ikke tas samtidig. Oppgraderingene tas derfor over tre år. For å slippe å stenge stuene flere ganger, vil rommene også pusses opp i samme periode. Det skal blant annet males, legges nytt gulv, lysarmatur og dørautomatikk skal byttes og det skal gjøres vedlikehold på ventilasjonsanlegget.