Helsenorge

Tønsberg triathlonklubb donerte over 50.000 kroner til Pusterommet

– Å herlighet, det er helt rått, utbrøt Merethe Adal, Christian Boldt og Ranveig Moland Venjum ved Pusterommet da Tønsberg triathlonklubb kom med en gigantisk sjekk på 54.140 kroner.

(F.v.) Henrich Henriksen, Jorid Aasbø Lakerveld, Christian Boldt, Merethe Adal, Ranveig Moland Venjum. Foran sitter Paul Hallan Svendsen.

Pengene er samlet inn under årets 7-fjellstur i Tønsberg. Turen går over åsene i Barkåker og Undrumsdal og i år fullførte 540 deltakere.

– Løperne viste stor giverglede, mange av dem var rause, forteller Jorid Aasbø Lakerveld, Paul Hallan Svendsen og Henrich Henriksen fra triathlonklubben.

I 2018 støttet de Aktiv mot kreft, men i år ville de støtte noe lokalt og konkret.

– Vi er en klubb med mange voksne og for alle nivåer. Derfor var det naturlig å støtte Pusterommet, sier de.

Ny sittesykkel

Og pengene går til noe konkret. Pusterommet har ønsket seg en ny sittesykkel.

– Pengene kommer pasientene direkte til gode. Sittesyklene er mye brukt hos oss av alle grupper, derfor kommer en ny en godt med, uttaler spesialidrettspedagog Adal.

7-fjellsturen i Tønsberg er et dugnadsløp der det ikke er om å gjøre å komme først i mål. De ønsker og har bredde både i alder og kapasitet og er et lavkostarrangement.

Pusterommet tilbyr et skreddersydd opplegg bestående av fysisk trening, kognitiv mestring og en sosial møteplass til pasienter med kreft.

Les mer om Pusterommet her.