HELSENORGE

Tønsberg triatlon donerte over 24.000 kroner til SiVs krefttilbud

For andre år på rad donerte klubben penger til Pusterommet ved Sykehuset i Vestfold. – Vi er veldig takknemlige for gaven, forteller sjef Anita Klepaker Hansen ved fysio- og rehabiliteringsavdelingen.

Spesialidrettspedagog Merethe Adal får en sjekk på 24.268 kroner fra Tønsberg Triatlonklubb ved Henrich Henriksen.

Tønsberg Triatlon har gitt Pusterommet penger to år på rad fra 7-fjellsturen. Arrangementet arrangeres årlig i slutten av oktober. Det er gratis å delta, men deltakerne oppfordres til å gi penger i Pusterommet.

– På den måten vil de bidra positivt inn mot lokalsamfunnet, både ved å støtte tilbudet til kreftpasienter ved Pusterommet, men også ved å tilby et slikt lavterskeltilbud i området vårt, smiler avdelingssjef Klepaker Hansen.

Pengene skal brukes til utetreningsutstyr.

– Driften på Pusterommet gjennom covid-19-pandemien har vært ganske endret. Vi har brukt utetrening mye, kombinert med treningstimer live på nett. Dette har vi gjort for å redusere risiko hos de sårbare pasientene, som ønsker færrest mulig oppmøter ved sykehuset. Samtidig opplever vi at tilbudet ved Pusterommet er viktig for mange for å opprettholde så god helse som mulig gjennom kreftbehandling og –sykdom, sier hun.

Pusterommet tilbyr et skreddersydd opplegg bestående av fysisk trening, kognitiv mestring og en sosial møteplass til pasienter med kreft. 

Les mer om tilbudet her