– knyttet til bruk av åpen teknologi i prosjektgjennomføringen

Tønsbergprosjektet har vunnet internasjonal pris

Tønsbergprosjektet ved Sykehuset i Vestfold har vunnet buildingSMART Internationals pris for beste prosjekt i kategorien Design Using Open Technology.

Bilde fra prisutdelingen
F.v.: Tom Einertsen (Tønsbergprosjektet), Inge Aarseth (Tønsbergprosjektet), Steen Sunesen (Cura gruppen), Pål Trollsås (Skanska Norge), Richard Petrie (buildingSMART International). Foto: Anstein Skinnarland.

​Prisen gis til Tønsbergprosjektet for innsatsen prosjektet har gjort for å ta i bruk buildingSMART verktøy i designfasen av prosjektet. Dette skriver den internasjonale juryen i sin oppsummering:

«This project extensively took advantage of bSI tools and standards and applied them to a significant number of BIM use cases. This is an exemplary example of how bSI can help move the facilities industry forward.»

Stolt av prisen

Stein Kinserdal, administrerende direktør ved Sykehuset i Vestfold, er stolt over at sykehuset er i fremste rekke i utviklingen av teknologi knyttet til sykehusutbygging.

– Sykehuset i Vestfold har siden 2010 arbeidet med å ta i bruk denne nye teknologien, og vi ser at våre bestrebelser gir resultater for prosjektgjennomføringen. Vi er stolte over å vinne prisen, og jeg vil berømme våre ansatte som har gjort dette mulig, sier Kinserdal.

 

Illustrasjon av sykehusutbyggingen
Illustrasjon av nytt bygg i forbindelse med sykehusutbyggingen

 

Internasjonal utmerkelse

Prisen ble høytidelig overrakt prosjektet i forbindelse med buildingSMART Internationals (bSI) Summit 2017 i London mandag 30. oktober. Dette er en internasjonal utmerkelse hvor prosjekter fra hele verden søker om å bli vurdert i ulike kategorier.

– Vi er stolte av å få denne prisen til vårt prosjekt. Det er en stor ære for oss å bli anerkjent for vårt arbeid knyttet til å ta i bruk åpen teknologi i byggebransjen. Sammen med andre offentlige byggherrer arbeider vi for å bidra til mer effektivisering i byggebransjen, sier prosjektdirektør Tom Einertsen.

– I Tønsbergprosjektet har vi lagt til rette for en effektiv samhandling mellom partene, ved å etablere en felles dataplattform for alle partene hvor både eksisterende designprogramvare og utvikling av ny programvare har vært en del av det vi har arbeidet med. Alt har vært basert på bruk av åpne standarder og teknologi, sier Inge Aarseth, prosjektleder digital samhandling.

Les mer om Tønsbergprosjektet og utbyggingen av sykehuset her