Helsenorge

Ved denne seksjonen tar alle influensavaksinen

Ved dialyseseksjonen ved SiV har alle ansatte tatt influensavaksinen. – Vi vil jo være best. Så hos oss har alle leger sykepleiere og sekretærer tatt vaksinen, forteller seksjonsoverlege Stig Arne Kjellevold.

Postsekretær Åshild Karlsen, seksjonsoverlege Stig Arne Kjellevold og dialysesykepleierne Sissel Aas Rosnes og Ine Falke er glad for oppmerksomheten seksjonen får.

De tilbyr også vaksinen til pasienter og deres pårørende.

– Det hjelper selvsagt at vi kan sette vaksinen selv. Men i år har bedriftshelsetjenesten virkelig gjort seg tilgjengelig med både besøk på avdelinger og mange dager for vaksinering, jeg tror det er grunnen til at SiV har såpass gode vaksineringstall, sier Kjellevold.

For sykehuset er ikke langt fra å nå målet Folkehelseinstituttet satte om 75 prosent vaksinedekning.

– Vi har invitert oss inn til fagdager og prøvd å være synlige. Det tror jeg viser seg i tallene, sier smittevernoverlege Maria Vandbakk-Ruether.

SMS-varsling og popup-vindu i Dips er konkrete tiltak som også har hjulpet.

– Det er fortsatt ikke for sent å vaksinere seg. Vi ser at influensaen er på inntog i Norge, blant annet på Ahus, sier smittevernoverlegen.

Tradisjon å ta vaksinen

Onsdag kom Vandbakk-Ruether med en marsipankake i gave til dialyseseksjonen.

– Det passer veldig bra, vi skal nemlig ha julelunsj i dag, ler Kjellevold.

– Hva har dere gjort for å få alle til å ta vaksinen?

– Det har vært en tradisjon her hos oss å ta influensavaksinen. Den forrige sjefen her på dialyse var veldig på med at vi skulle vaksinere oss, jeg har videreført dette. Før i tiden var ikke sykehuset like interessert i influensavaksinen, da måtte vi jobbe hardt for å få det. Nå ber SiV alle ansatte vaksinere seg, det er rart hvordan det har snudd, smiler seksjonsoverlegen.

Han tror og håper det blir en selvfølge for alt av helsepersonell å vaksinere seg mot influensa. Det er smittevernoverlegen enig i.

– Pasienter skal ikke bli smittet av helsepersonell ved vårt sykehus, sier Vandbakk-Ruether.