Velg magre produkter med under 10 % fett så ofte du kan. Noen pålegg er merket ”magert”, mens andre ikke er det til tross for lavt fettinnhold. Derfor er det lurt å lese varedeklarasjoner. Forslag til pålegg:
Fet fisk:
Dersom du ikke spiser fisk anbefales at du tar tran eller trankapsler hver dag (se under «Kosttilskudd»). Ellers anbefales at du spiser 1 ss (en liten porsjonspakning =22 gram) fiskepålegg av fet fisk hver dag. Eksempler:
- makrell i tomat
- peppermakrell
- laks
- ørret
- sardiner
- sild
Andre fiskepålegg:
- fiskekaker
- crabsticks
- reker
- fiskepudding
Ost:
- mager smøreost (under 20 % fett)
- andre typer lettost (under 20 % fett)
- cottage cheese
Kjøttpålegg:
Velg magre produkter med under 10 % fett.
- kylling- eller kalkunpålegg
- annet magert kjøttpålegg (f. eks. av svin, lam, vilt, okse)
- mager leverpostei
Egg:
- kokt egg
- stekt egg
- eggerøre
- omelett
Grønnsaker:
Bruk grønnsaker pålegg alene, eller i tillegg til annet pålegg. Eksempler: tomat, agurk, salat, reddik, paprika.