Kvinne og mann som går tur på en strand

Pusterommet

Pusterommet er et trenings- og aktivitetstilbud for deg som har eller har hatt en kreftdiagnose. Pusterommet ønsker også å hjelpe pasienter med uhelbredelig kreftsykdom å holde seg fysisk aktive.

Tilpasses den enkelte

Mange pasienter har et ønske om å drive med fysisk aktivitet, men er usikre på hva som er trygt med tanke på sykdommen og kreftbehandlingen.  Ofte er det også sånn at bekymringer, frykt og tristhet legger en demper på tiltakslyst og energi.

Når pasientene deltar på våre aktiviteter tilrettelegger vi for at fysisk aktivitet tilpasses den enkeltes form, interesser og motivasjon. Vi tilbyr utegruppe,  bassengtimer og ulike saltimer. Timene har fokus på å øke kondisjon og styrke samt  bedre balanse og koordinasjon.  Noen timer vil ha lav intensitet, mens andre timer har noe høyre intensitet i treningen.  I tillegg kan du være med på avspenning og få individuelt veiledet trening.

Pasientene våre kan delta så lenge de føler lyst og har nytte av tilbudet.  Som helsepersonell med kunnskap om kreftsykdommer kjenner vi til hvilke utfordringer kreftpasienter møter.  Vi vet at pasientene kan ha varierende dagsform.  Vi kan bidra med råd og veiledning for å tilpasse aktivitetsnivå, behov for hvile og restitusjon til ulike faser av behandling og behandlingsfrie perioder. 

Tverrfaglig team

Ved Pusterommet jobber et team bestående av onkolog (legespesialist i kreftbehandling), spesialidrettspedagog, spesialfysioterapeut, samt onkologisk sykepleier. 

Les om tilbudet ved Pusterommet her

Kontakt

Telefon

Tønsberg

33 34 28 88

Kysthospitalet, Stavern

33 13 40 00

Slik finner du fram

Besøkstider

  • I dag 08:30 - 15:00
  • Mandag 08:30 - 15:00
  • Tirsdag 08:30 - 15:00
  • Onsdag 08:30 - 15:00
  • Torsdag 08:30 - 15:00
  • Fredag 08:30 - 15:00
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT
En vannmasse med hus langs den

Kysthospitalet, Stavern

Kysthospitalveien 61

3294 Stavern

Skiringsalgaten 9A (bygg Y)

Skiringsalgaten 9A

3117 Tønsberg