Radiologisk avdeling

Radiologisk avdeling utfører bildebaserte undersøkelser og behandlinger. Avdelingen har drift i Tønsberg og Larvik.

Les mer om Radiologisk avdeling

Radiologisk avdeling

Henvisning

Undersøkelser utføres på henvisning fra fastlege, legespesialist, manuellterapeut eller kiropraktor. Legen sender som regel henvisningen direkte til radiologisk avdeling. Du vil motta et innkallingsbrev med timeavtale.

Innkallingsbrev

Les innkallingsbrevet nøye. Der står det hvor og når du skal møte til undersøkelse. Det står også skrevet dersom du skal gjøre egne forberedelser før du møter.

Ta kontakt med timebestillingen om du ønsker å endre oppsatt time.

Hvor skal du møte

Enkelte av våre undersøkelser utføres kun i Tønsberg. Ta kontakt dersom du lurer på om du kan få endret oppmøtested.

Vi samarbeider med Aleris Røntgen Porsgrunn (tidl. Curato) og Unilabs Røntgen Tønsberg (på Farmandstredet) for utførelse av enkelte undersøkelser. Det kan derfor hende du får time ved Aleris eller Unilabs selv om legen din har sendt henvisning til sykehuset. Oppmøte fremkommer av innkallingsbrevet.

Bekledning

Vær oppmerksom på at det ofte er nødvendig å kle av området som skal undersøkes. Det er derfor fint om du møter i tøy som er lett å ta av og på. Vi setter pris på om du på forhånd tar av smykker, klokker og piercinger før du møter til undersøkelse.

Ved oppmøte

Alle som møter til timeavtale må henvende seg i radiologisk ekspedisjon for registrering av oppmøte. Vi bestreber oss på at du kommer inn til avtalt tid. Noen ganger kan det oppstå uforutsett ventetid. Ta kontakt med ekspedisjonen dersom du venter for lenge.

Svarrutiner

Alle radiologiske svar blir sendt til den legen som henviste deg til undersøkelse. Dersom du har spørsmål om resultat, må du ta kontakt med legen. Du kan selv be om at en kopi av svaret sendes til annen lege dersom du ønsker det.

Kontakt

Oppmøtested
Radiologisk avdeling i Larvik er sommerstengt uke 27-31. Pasienter kan henvises som tidligere, men undersøkelsene vil i denne perioden utføres i Tønsberg.
Telefon
Timebestilling. Tønsberg: 33 34 30 11 . Larvik: 33 16 45 60 .
09.00-11.00 og 12.00-14.00 mandag-fredag
Besøksadresser og praktisk informasjon

Angiografi og intervensjonhttps://www.siv.no/behandlinger/angiografi-og-intervensjonAngiografi og intervensjonAAngiografi og intervensjonAngiografi og intervensjonAngiografi og intervensjonAngiografi og intervensjon
Brystkrefthttps://www.siv.no/behandlinger/brystkreftBrystkreftBČižžeborasdávdaBrystkreftBrystkreftBrystkreft
CThttps://www.siv.no/behandlinger/ctCTCCT-undersøkelseCT-undersøkelseCT-undersøkelseCT-undersøkelse
CT av magenhttps://www.siv.no/behandlinger/ct-av-magenCT av magenCCT-undersøkelse av magen (abdomen)CT-undersøkelse av magen (abdomen)CT-undersøking av magen (abdomen)CT abdomen
CT av nyrer og urinveierhttps://www.siv.no/behandlinger/ct-av-nyrer-og-urinveierCT av nyrer og urinveierCCT-undersøkelse av nyrer og urinveierCT-undersøkelse av nyrer og urinveierCT-undersøking av nyrer og urinvegarCT-undersøkelse av nyrer og urinveier
CT thorax (lunger)https://www.siv.no/behandlinger/ct-thorax-lungerCT thorax (lunger)CCT-undersøkelse av lunger (thorax)CT-undersøkelse av lunger (thorax)CT-undersøking av lunger (thorax)CT-undersøkelse av lunger (thorax)
CT-undersøkelse av hodethttps://www.siv.no/behandlinger/ct-undersokelse-av-hodetCT-undersøkelse av hodetCCT-undersøkelse av hodet (caput)CT-undersøkelse av hodet (caput)CT-undersøking av hovudet (caput)CT of the head (caput)
Kirurgisk behandling av brystkrefthttps://www.siv.no/behandlinger/kirurgisk-behandling-av-brystkreftKirurgisk behandling av brystkreftKBrystkreft - operasjonBrystkreft - operasjonBrystkreft - operasjonBrystkreft - operasjon
Mammografihttps://www.siv.no/behandlinger/mammografiMammografiMMammografiMammografiMammografiMammografi
MR-undersøkelsehttps://www.siv.no/behandlinger/mr-undersokelseMR-undersøkelseMMR-undersøkelseMR-undersøkelseMR-undersøkingMR-undersøkelse
MR-undersøkelse av galle og bukspyttkjertel (MRCP)https://www.siv.no/behandlinger/mr-undersokelse-av-galle-og-bukspyttkjertel-mrcpMR-undersøkelse av galle og bukspyttkjertel (MRCP)MMR-undersøkelse av gallegang og bukspyttkjertelgang (MRCP)MR-undersøkelse av gallegang og bukspyttkjertelgang (MRCP)MR-undersøking av gallegang og bukspyttkjertelgang (MRCP)MR-undersøkelse av gallegang og bukspyttkjertelgang (MRCP)
PET-undersøkelsehttps://www.siv.no/behandlinger/pet-undersokelsePET-undersøkelsePPET-undersøkelsePET-undersøkelsePET-undersøkelsePET-undersøkelse
Røntgen av lungene, Larvikhttps://www.siv.no/behandlinger/rontgen-av-lungene-larvikRøntgen av lungene, LarvikRGeahppáid røntgenRøntgen av lungeneRøntgen av lungeneRøntgen bryst (thorax)
Røntgen av lungene, Tønsberghttps://www.siv.no/behandlinger/rontgen-av-lungene-tonsbergRøntgen av lungene, TønsbergRGeahppáid røntgenRøntgen av lungeneRøntgen av lungeneRøntgen bryst (thorax)
Røntgen av skjelettet, Larvikhttps://www.siv.no/behandlinger/rontgen-av-skjelettet-larvikRøntgen av skjelettet, LarvikRDákterikki røntgenRøntgen av skjelettRøntgen av skjelettRøntgen av skjelett
Røntgen av skjelettet, Tønsberghttps://www.siv.no/behandlinger/rontgen-av-skjelettet-tonsbergRøntgen av skjelettet, TønsbergRDákterikki røntgenRøntgen av skjelettRøntgen av skjelettRøntgen av skjelett
Ultralyd ved brystkrefthttps://www.siv.no/behandlinger/ultralyd-ved-brystkreftUltralyd ved brystkreftUUltralyd av brystUltralyd av brystUltralyd av brystUltralyd av bryst
Ultralydundersøkelsehttps://www.siv.no/behandlinger/ultralydundersokelseUltralydundersøkelseUUltralydundersøkelseUltralydundersøkelseUltralydundersøkelseUltralydundersøkelse

Arrangementer

  • 24.01 onsdag
    Skandinavisk CT-kurs i Vestfold for radiologer og radiografer

    Radiologisk avdeling ved Sykehuset i Vestfold har igjen gleden av å arrangere CT-kurs i Vestfold. Kurset blir holdt over 2,5 kursdager med et spennende og interessant program. Påmeldingen har åpnet.

  • 24.01 onsdag
    CT conference in Vestfold

    The Radiology Dept. at Vestfold Hospital once again has the pleasure of holding a CT course in Vestfold. The course will be held over 2.5 course days with an exciting and interesting program. Registration is open.

Brystsenter https://www.siv.no/avdelinger/klinikk-medisinsk-diagnostikk/radiologisk-avdeling/brystsenterBrystsenter Avdelingen utreder symptomer fra bryst, særlig med tanke på mulig ondartet sykdom. Det utføres også mammografiscreening og kontroller av tidligere brystkreftopererte.
Nukleærmedisinsk seksjonhttps://www.siv.no/avdelinger/klinikk-medisinsk-diagnostikk/radiologisk-avdeling/nukleermedisinsk-seksjonNukleærmedisinsk seksjonVed nukleærmedisinsk seksjon undersøkes organer ved hjelp av tilførsel av små mengder radioaktivt stoff.