Familieteam
Familieteam gir intensiv familiebehandling enten hjemme eller i boligene BUPA disponerer på sykehusområdet. Tilbudet gis til barn, ungdom og deres familier. Det gjelder der familier har problemer med å forholde seg til barns/ungdoms vansker, eller der familiesamspillet bidrar til å øke barns/ungdoms vansker. Med andre ord der man tenker fokus på hele familiens situasjon vil være til hjelp for barnets/ungdommens utvikling. Vansker kan være barns psykiske problemer, eller somatisk sykdom med psykiske konsekvenser for familien.
Dersom det i behandlingsperioden blir vanskelig for barn/ungdom å opprettholde skolegang på hjemmeskolen, for eksempel på grunn av store avstander, eller det er hensiktsmessig av behandlingsmessige årsaker, vil vi sørge for undervisningstilbud ved Skolen for sosialmedisinske institusjoner (SMI) som befinner seg i umiddelbar nærhet til BUPA.
DBT BUPA Vestfold
Dialektisk atferdsterapi (DBT) er en behandlingsmetode som er utviklet for å hjelpe ungdom som strever med store følelsesmessige svingninger, selvskading, selvmordstanker og selvmordsforsøk. Den overordnede målsetningen med DBT er at ungdom skal få et liv som er verdt å leve. Vi i DBT-behandlingen er derfor opptatt av å finne ut hva som er ungdommens interesser, verdier og målsetninger for utdannelse, fritidsaktiviteter og forhold til andre mennesker.
For at DBT skal være til hjelp må både ungdom, omsorgspersoner og DBT-behandlere forplikte seg til å jobbe sammen. En forpliktelse til DBT innebærer å jobbe for å stoppe med livstruende atferd som selvskading og selvmordsforsøk.
DBT-programmet vårt går over 16 uker, og består av følgende behandlingskomponenter: Ukentlig individualterapi, ukentlig ferdighetstrening i gruppe for ungdom og omsorgspersoner der vi lærer nye ferdigheter, og telefonkontakt med DBT-behandler mellom behandlingstimer for å få hjelp til å bruke nye ferdigheter i stedet for å skade seg selv. Man må være villig til å delta i alle de ulike delene av DBT-programmet.
Seksjonsleder: Liv Ristvedt