Aktuelle henvisningsgrunner kan være blant annet hyperaktivitet og uoppmerksomhet, depresjon, angst og traumer, skolevegring, alvorlig spiseforstyrrelse, selvskading, psykose og gjennomgripende utviklingsforstyrrelse som autisme og Aspergers syndrom.
Behandling
Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, Tønsberg tilbyr utredning og behandling av alvorlige psykiske vansker. Behandlingen kan omfatte individualterapi, familieterapi, psykoedukativt foreldrekurs, tilrettelegging i miljø samt råd og veiledning til foreldre og samarbeidspartnere.
Poliklinikken tilstreber et nært samarbeid med blant annet fastleger, helsesøstre, psykisk helsetjeneste for barn og unge, barneverntjeneste, PPT (kommunal og fylkeskommunal), habiliterings-/omsorgstjeneste, barnehager og skoler. BUPA poliklinikk Nordre Vestfold har fast tverrfaglig konsultasjonstid for medarbeidere i det kommunale hjelpeapparat, der konsultasjon tilbys for å gi råd og veiledning om barn og familier de jobber med. Disse konsultasjonene kan være anonyme, med mindre henvisere ønsker å ha med seg barnet eller foreldre og da kreves det henvisning.
Foreldre/foresatte er i utgangspunktet poliklinikkens oppdragsgivere. Ungdom over 16 år har en selvstendig rett til helsehjelp og skal samtykke for henvisning, utredning og behandling. I behandlingen tilstrebes et nært samarbeid med barnets/ungdommens familier, også for ungdom over 16 år.
Henvisning
Barn og ungdom henvises til barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk av fastlege eller leder ved barneverntjenesten ved bruk av ”BUP-skjema”.
Ved behov for hjelp utenom poliklinikkens åpningstid må den lokale legevakt kontaktes.
Organisering
Poliklinikkens medarbeidere jobber tverrfaglig, med utredning, behandling og oppfølging. Vi er en seksjon med høyt kvalifiserte fagfolk som legger til rette for gode møter med barn, ungdom, familier og samarbeidspartnere. Seksjonen ønsker å legge til rette slik at den enkelte som er i kontakt med poliklinikken skal kjenne at de er deltagende i utrednings- og behandlingsprosessen. Aktuelle faggrupper i poliklinikken er barne- og ungdomspsykiatere, leger i spesialisering, psykologspesialister, psykologer, kliniske pedagoger, kliniske sosionomer og kliniske barnevernspedagoger.
Seksjonsleder: Jarle Viken Lauvålien