Barne- og ungdomspsykiatrisk spesialseksjon tilbyr blant annet hjemmebesøk, ambulant observasjon og behandling, og egne lokaler der barn og foreldre kan være over flere timer av gangen. Utredningsperioden har ofte et strukturert løp.
Det er viktig for seksjonen å samarbeide med kommuner, både i enkeltsaker og for kompetanseheving på systemnivå.
0-6
Teamet gir tilbud til gravide og sped- og småbarnsfamilier der det er bekymring for utvikling, samspill eller tilknytning, samt barn opp til seks år i skjevutvikling med uklar årsak, ofte på grunn av tidlige og alvorlige utviklingsforstyrrelser. Utrednings- og behandlingstilbudet kan innebære individuelle samtaler og parsamtaler i svangerskapet, foreldresamtaler, familiesamtaler, hjemmebesøk, observasjon i barnehage eller på BUPA, samt ulike møter sammen med foreldre og samarbeidspartnere. I møte med foreldre og barn tilbys samspillveiledning og behandling. Plan for utredning, behandling og videre tiltak for barna utarbeides i samarbeid med foreldre.
Noen barn og foresatte får tilbud om ukentlig behandlingsoppfølging for å snu vanskelige samspillmønstre, i form av strukturert veiledning til de foresatte mens de leker med barnet sitt. Metoden kalles Parent - Child Interaction Therapy (PCIT).
Nevroteam
Teamet bistår de andre seksjonene i BUPA i sammensatte saker med utredning av komplekse nevropsykologiske problemstillinger. Dette kan blant annet dreie seg om ADHD/ADD, Aspergers syndrom/autismespektrumforstyrrelser, Tourettes syndrom, bipolaritet og barnepsykiatriske tilstander der det foreligger funksjonsforstyrrelser i språk, motorikk, læring, hukommelse og lignende.
Seksjonsleder: Berit Lande