Selvmord og selvmordstanker

Hvis du opplever selvmordstanker er det viktig å vite at du ikke er alene om å ha det slik og at det finnes personer som kan hjelpe deg. Snakk med noen du stoler på og fortell hvordan du har det, eller ta kontakt med en helsetjeneste eller hjelpetelefon. Trenger du akutt hjelp? Ring 113.

Her​​ får ​​​du hjelp hv​​i​s​​ du har selvmordstanker​ ​​eller er bekymret for at noen du kjenner har selvmordstanker:

​Fastlege 

Hvis du trenger hjelp på dagtid og det ikke er livstruende, kan du kontakte fastlegen din. Fastlegen har en øyeblikkelig hjelp-funksjon på dagtid. 

Legevakt 

Hvis det ikke er livstruende, men ikke kan vente til du får kontakt med fastlegen i åpningstiden, ring lokal legevakt på 116 117. Åpent døgnet rundt. ​

113​​​ – medisi​​​​nsk nødnummer​​

Ved livstruende situasjoner som gjelder psykisk helse og selvmordstanker, ring medisinsk nødnummer 113. Det er ikke alltid så lett å bedømme hva som er livstruende. Ring heller 113 én gang for mye enn én gang for lite.​

Mental helse – si det med ord​​

​Sidetmedord.no og hjelpetelefonen 116 123 drives av interesseorganisasjonen Mental Helse. Telefon og chat er åpen døgnet rundt.

Kors på halsen – Røde Kors​​

Kors på halsen er driftet av Røde Kors. Her kan alle opp til 18 år ringe, sende e-post eller eller chatte. Tlf. ​800 333 21. Åpent alle dager fra kl. 14-22.

Kirkens SOS​

Kirkens SOS er en døgnåpen tjeneste på telefon og internett. Tlf. 22 40 00 40. ​


Informasjon om krisehjelp ved akutt selvmordsfare​

Informasjon om selvmord og selvmordstanker på helsenorge.no​
Ressurser og informasjon om psykisk helse og nasjonale og lokale hjelpetilbud​ på psyktglad.no​

Sist oppdatert 10.08.2022