Praksisnytt i Vestfold

Arrangementer

 • Nokluskurs i Sandefjord 29. februar 2024
  Det årlige Noklus-kurset (norsk kvalitetsforbedring av laboratorieundersøkelser) for fastleger og medarbeidere avholdes som vanlig torsdag i uke 9, dvs. 29. februar, på Scandic Park Hotel Sandefjord.
  Nokluskurs i Sandefjord 29. februar 2024
  29.
  februar
  2024

Praksisnytt i Vestfold

 • En gruppe sprøyter
  15. februar 2024
  Innføring av Aptima-kit til selvprøvetaking for påvisning av SOI

  APTIMA prøvetakingsutstyr benyttes for påvisning av seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) Chlamydia trachomatis/Neisseria gonorrhoea (gonokokker)/Mycoplasma genitalium. På bakgrunn av at en del kvinner utfører vaginal prøvetaking selv, har Mikrobiologisk avdeling bestemt seg for å innføre et ekstra prøvetakings kit som er tilpasset denne type prøvetaking: APTIMA Mulitetest Swab Kit til selvprøvetaking.

 • Oversiktsbilde fra innsiden på sykehuset i Tønsberg, med trapp og korridorer
  12. februar 2024
  Oppdatering om analyse av MMA, HCY og PEth

  19. januar informerte Praksisnytt om at teknisk svikt medførte midlertidig stans i analyse av metylmaleonsyre (MMA), homocystein (HCY) og fosfatidyletanol (PEth). Nytt instrument er nå på plass og etterslepet er hentet inn.

 • mennesker som ser rett i kamera
  8. februar 2024
  Ledig 20 % stilling som samhandlingslege (tidligere PKO) ved SiV

  Vil du være med på å utvikle samarbeidet mellom sykehuset og fastleger? Det er nå ledig en 20 % stilling som samhandlingslege. En slik oppgave utvikler ikke bare samarbeidet for oss alle, men har også stor positiv innflytelse på din egen fastlegepraksis.

 • mennesker som ser rett i kamera
  2. februar 2024
  Samhandlingsleger – ikke lenger PKO

  Fra 1. januar er vi ikke lenger praksiskonsulenter men samhandlingsleger. Den nasjonale rammeavtalen som beskrev praksiskonsulentordningen PKO er erstattet med en rammeavtale om samhandlingsleger.

 • En gruppe mennesker som sitter rundt et bord
  19. januar 2024
  Kurs for pasienter som nylig har fått diagnosen KOLS

  Lærings- og mestringssenteret ved Sykehuset i Vestfold arrangerer i samarbeid med lungeseksjonen et nytt kurs for pasienter som nylig har fått diagnosen KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) og deres pårørende.

 • To kvinner som står ved siden av hverandre ute
  19. januar 2024
  CFS/ME-kurs for pasienter og pårørende

  Lærings- og mestringssenteret ved Sykehuset i Vestfold, ønsker å minne om et kurs som kan hjelpe pasienter som lever med diagnosen CFS/ME (kronisk utmattelsessyndrom/myalgisk encefalopati) til bedre å forstå og mestre sin situasjon.

Sist oppdatert 18.09.2023