Nyheter

Siste nytt fra Sykehuset i Vestfold.

 • Bilde fra foredrag på fagseminaret fra et tidligere år
  20.02.2020
  Tiårsjubileum for Kysthospitalets fagseminar

  For tiende år på rad inviterer klinikk fysikalsk medisin og rehabilitering, Kysthospitalet, til fagseminar med ulike temaer innen helse, 5.-7. mai 2020. Man kan melde seg på en eller flere dager. – De fagansvarlige har utviklet et spennende...

 • 24.01.2020
  Virtuelt hjemmesykehus for barn – pris for design av digitalt brukergrensesnitt

  I to år har Sykehuset i Vestfold jobbet med innovasjonsprosjektet Virtuelt hjemmesykehus for barn (VHS). 22. januar fikk masterstudent i tjenestedesign, Andrea Kristine Lysgaard, DOGA-merket Nykommer for sin masteroppgave Kom hjem, bygget p...

 • 17.01.2020
  Forskningsmidler tildelt forskere ved SiV

  To av forskerne ved Sykehuset i Vestfold fikk nylig innvilget søknadene sine om strategiske forskningsmidler fra Helse Sør-Øst for forskning innen hjertefunksjon hos barn og antibiotikaresistens. – Dette er stort for forskerne personlig og...

 • 10.01.2020
  Ingen endring i sykehustilhørighet i nye Holmestrand kommune

  Kommunesammenslåingen har ikke ennå ført til endringer i opptaksområdene for sykehus. Det betyr at personer i gamle Holmestrand kommune fortsatt hører til Sykehuset i Vestfold, mens innbyggere i gamle Sande skal til Vestre Viken.

 • 02.01.2020
  Øker gebyret for de som ikke møter til poliklinisk time

  Fra 1. januar 2020 økes gebyret for ikke å møte til avtalt poliklinisk time fra 702 kroner til 1053 kroner.

 • 10.12.2019
  Åpnet Tønsbergs nye ambulansestasjon

  Tirsdag 10. desember åpnet offisielt den nye ambulansestasjonen i Tønsberg. – Vi er veldig glade for å kunne si velkommen, sa seksjonsleder Jørn Flaatten ved SiV til sine prominente gjester.

 • 04.12.2019
  Forespørsel om deltagelse i forskningsstudie av barnevaksiner

  Sykehuset i Vestfold søker deltakere til et forskningsprosjekt som skal undersøke effekten av en ny vaksine for spedbarn. Vaksinen er utviklet for å beskytte mot infeksjoner forårsaket av pneumokokkbakterier.

 • 28.11.2019
  Unik robot gir pasientene raskere og mer forutsigbare svar

  Den nye roboten på sentrallaboratoriet ved Sykehuset i Vestfold er unik i sitt slag. – Det er den første i sitt slag i verden. Den er laget kun for oss, smiler Hasena Avdic og Lise-Gro Moore.

 • 15.11.2019
  Nominert til lyspris for psykiatribygget

  I Sykehuset i Vestfolds nye psykiatribygg kopierer lyset inne dagslyset ute. – Vi tar dagslyset inn i bygget og simulerer det som skjer utendørs. Vi underbygger dermed den naturlige døgnrytmen, forteller lysdesigner Kari Hornmoen fra Multic...

 • 08.11.2019
  Tønsberg triathlonklubb donerte over 50.000 kroner til Pusterommet

  – Å herlighet, det er helt rått, utbrøt Merethe Adal, Christian Boldt og Ranveig Moland Venjum ved Pusterommet da Tønsberg triathlonklubb kom med en gigantisk sjekk på 54.140 kroner.

 • 01.11.2019
  Forskning ved SiV kan endre verdens fedmeoperasjoner

  Når pasienter skal opereres for fedme kan de ofte velge mellom to type operasjoner. Nå har forskning ved Senter for sykelig overvekt i Tønsberg vist hvorfor pasienter med diabetes type 2 bør velge den ene.

 • 28.10.2019
  Lærdommen fra nytt psykiatribygg

  Det har gått nesten seks måneder siden psykiatrien tok over sitt nye bygg på sykehustomta. – Den tiden har vi i Tønsbergprosjektet brukt godt, forteller direktør Tom Einertsen.

 • 14.10.2019
  Prøv en operasjonsrobot på robotkirurgiens dag

  – Robotkirurgi er morgendagens kirurgi, sier avdelingssjef Rune Sandbu ved kreft- og kirurgiavdelingen og overlege Lars Thomas Seeberg ved gastrokirurgisk seksjon.

 • Fagbioingeniør Beisa Muratagic, seksjonsleder Lilja Høiback og fagansvarlig bioingeniør Gro Lyngås.
  30.09.2019
  Lanserer app for blodgivere

  Blodbanken ved Sykehuset i Vestfold har nå lansert en app for blodgivere. Her vil det publiseres relevant informasjon både for deg som allerede er blodgiver, og for deg som er interessert i å bli blodgiver. Appen har også en selvtest man ka...

 • Bilde av Jorid Aasbø Lakerveld, Paul Hallan Svendsen, Merethe Adal og Ranveig Moland Venjum
  27.09.2019
  7-fjellstur med støtte til Pusterommet

  Tønsberg Triathlonklubb arrangerer 7-fjellstur i Tønsberg lørdag 26. oktober. Arrangementet er gratis, men klubben gir pengestøtte til Pusterommet ved Sykehuset i Vestfold og oppfordrer deltakerne til å gjøre det samme.

 • 27.09.2019
  – Suverent fornøyd med forskningskvelden

  Forsknings- og innovasjonsdirektør Jørn Jacobsen ble veldig glad da nesten 100 møtte opp for å lære om forskningen ved Sykehuset i Vestfold.

 • 25.09.2019
  Vellykket skjærgårdsmatkonferanse for Senter for sykelig overvekt

  På Skjærgårdsmatkonferansen opplevde arrangøren et enormt engasjement fra fagmiljøet, matvarebransjen og offentlige myndigheter.

 • Illustrasjon
  24.09.2019
  Pasienter får innsyn i journalen sin på helsenorge.no

  Nå kan pasienter (over 16 år) se pasientjournalen sin trygt og enkelt ved å logge seg på helsenorge.no.

 • 24.09.2019
  Forsker lærer å kommersialisere ideer og innovasjoner

  – Det er stor kulturforskjell mellom investorer og forskere, forteller overlege Eirik Nestaas ved SiV. Dette året deltar han på en innovasjonsutdanning ved Universitet i Oslo for å lære å kommersialisere ideer.

 • 13.09.2019
  Beredskapsøvelse 16. september

  Mandag 16. september gjennomføres beredskapsøvelsen «Joint Oslofjord 2019» i Vestfold, som er en del av en større forsvarsøvelse som foregår hele uke 38. Sykehuset i Vestfold deltar i øvelsen.

 • 11.09.2019
  Sparket i gang ny klinikk

  Onsdag 4. september feiret nye Klinikk for fysikalsk medisin og rehabilitering seg selv på en kick-off på Kysthospitalet i Stavern. – Endelig er dagen her, dette har jeg gledet meg veldig til, sa klinikksjef Gro Aasland.

 • Bilde av deltakere i prosjektgruppen til ønskeambulansen
  05.09.2019
  Ønskeambulansen deltar på stafett for livet i Sandefjord

  14. september skal ønskeambulansen profilere seg i «stafett for livet» i Sandefjord. Stafetten går over 24 timer. Nå ber de om deltakere.

 • 03.09.2019
  Helseministeren åpnet SiVs nye psykiatribygg

  Tirsdag 3. september åpnet helseminister Bent Høie Sykehuset i Vestfolds nye psykiatribygg.

 • Portrettfoto av Kristoffer Høiland
  30.08.2019
  Psykologspesialist Kristoffer Høiland mottok pris for fagartikkel

  Professor Bjørn Christiansens minnepris for 2018 går til Kristoffer Høiland, psykologspesialist ved Sykehuset i Vestfold, for artikkelen «The Good Lives Model i behandling av personer dømt for seksuallovbrudd». Prisen deles ut hvert år som...

 • 18.07.2019
  Blir du akutt syk eller skader deg – ring først!

  Er du usikker på hvor du skal henvende deg hvis du blir akutt syk eller skader deg i sommer?

 • 18.07.2019
  Blir du akutt syk eller skader deg – ring først!

  Er du usikker på hvor du skal henvende deg hvis du blir akutt syk eller skader deg i sommer?

 • Seksjonsleder Jørn Flaatten
  11.07.2019
  Godt forberedt til festivalsommeren

  Under Stavernfestivalen er Sykehuset i Vestfold tilstede med ambulanse og ambulansearbeidere til enhver tid for å bidra til god og rask pasientbehandling.

 • 02.07.2019
  Hjelp ambulansen inn stengte bommer

  Når det haster ved ulykker eller sykdom, kan en låst bom forsinke ambulansene. – På mange private veier settes det opp bommer. Å gi oss tilgang til bommene kan spare verdifulle sekunder.

 • 19.06.2019
  Vil redde flere liv ved å bruke frivillige smartere

  Sammen med Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Redningsselskapet skal SiV teste ut hvordan frivillige kan bidra i akutte situasjoner.

 • 18.06.2019
  Foreldre med for tidlig fødte barn skal få velge hjemmesykehus

  SiV starter til høsten et prosjekt der foreldre til for tidlig fødte barn kan velge digital oppfølgning hjemme heller enn å være på sykehuset.

 • 14.06.2019
  Rullestolmerking på plass etter ønske fra pasientene

  Årlig markeres «Hva er viktig for deg»-dagen hvor vi spør pasientene hva vi kan gjøre for å bedre opplevelsen de har på sykehuset. Ett av forslagene som kom inn var bedre plass for rullestolbrukerne når de skal ta radiologiske undersøkelser.

 • 12.06.2019
  Bedre undersøkelser gir mer treffsikker kreftbehandling

  SiV bruker avansert genteknologi for å finne genendringer i kreftsvulster. – Før undersøkte vi ett og ett gen, det satte begrensninger i hvor mange gener vi fikk undersøkt. Nå kan vi sjekke mange gener på en gang, forteller overlege Dyrbekk.

 • 12.06.2019
  Trygg og enkel tilgang til informasjon i egen sykehusjournal

  Pasienter får nå mulighet til å lese deler av pasientjournalen sin på helsenorge.no. Etter sommeren vil dette også gjelde for Sykehuset i Vestfold. Pasientene får med dette bedre muligheter til å følge opp egen helse.

 • Fra markeringen
  06.06.2019
  Hva er viktig for deg?-dagen

  6. juni markeres den internasjonale Hva er viktig for deg?-dagen ved SiV. Denne dagen spør vi våre pasienter og besøkende om hva som er viktig for dem, for å få innspill til hvordan vi kan forbedre våre tjenester.

 • Lege som snakker med pasient.
  31.05.2019
  Vil minske reinnleggelser av hoftebruddpasientene

  En geriater skal nå gå visitt hos hoftebruddpasientene ved kirurgisk post 6C. – Målet er et bedre pasientforløp og å hindre reinnleggelser, forklarer seksjonsleder Monica Hofer Hagen.

 • 24.05.2019
  Økt kompetanse gir lavere sykefravær

  Med en bevisst satsing på kompetanseheving og tverrfaglig samarbeid har sykefraværet gått ned fra 12,5 prosent til 3,51 prosent ved kirurgisk post 6C.

 • lege og barn
  16.05.2019
  Fremtidens helsevesen - hva betyr det for deg?

  Helsevesenet slik vi kjenner det i dag, står overfor store endringer.

 • 11.05.2019
  Over 400 besøkte SiVs nye psykiatribygg

  – Bygget har blitt kjempefint, sa Ingunn og Tom Barth da de fikk omvisning i det nye og moderne psykiatribygget. Lørdag møtte over 400 opp for å se hilken hverdag pasienter og ansatte får.

 • Gruppebilde av ansatte ved dialyseavdelingen.
  10.05.2019
  Best i landet på hjemmedialyse og trombolysebehandling

  Sykehuset i Vestfold er best i landet når det gjelder andel pasienter som får hjemmedialyse og andel pasienter som får trombolysebehandling ved blodpropp i hjernen.

 • 10.05.2019
  Vellykket konferanse for digitale løsninger

  Onsdag 8. mai holdt Sykehuset i Vestfold leverandørkonferanse for digitalisering og tjenesteinnovasjon. 15 leverandører stilte sterkt opp for å høre ha slags system SiV ønsker til sine tre innovasjonsprosjekter.

 • Anne Elisabeth Ross Raftemo, Guro L. Andersen og Sandra Hollung Julsen
  03.05.2019
  Ny artikkel publisert med data fra Cerebral pareseregisteret i Norge

  Barnelege ved habiliteringssenteret SiV og PhD stipendiat ved NTNU Anne Elisabeth Ross Raftemo er førsteforfatter av artikkelen «Bruk av botulinumoksin A til barn med cerebral parese». Studien er basert på data fra Cerebral pareseregisteret...

 • Bilde av deltakere på doktorgradsmiddag
  02.05.2019
  13 spennende doktorgrader

  I perioden 2016-2018 har 13 ansatte ved SiV avlagt doktorgrad. Her kan du lese om avhandlingene og få et innblikk i den spennende forskningen som foregår ved sykehuset.

 • 30.04.2019
  Leverandørkonferanse – digitalisering og tjenesteinnovasjon

  Sykehuset i Vestfold har fått innovasjonsmidler fra Helse Sør-Øst for å prøve ut løsninger for 3 forskjellig innovasjonsprosjekter, som alle dreier seg om avstandsoppfølging av pasienter. Nå inviterer SiV til leverandørkonferanse.

 • 25.04.2019
  Får helt nye psykiatrisenger i alle pasientrom

  I SiVs nye psykiatribygg er det kjøpt inn 50 helt moderne psykiatrisenger. – Det er en helt ny type seng, som egentlig kan gjøre det meste, sier Stian Oliver Løvli og Mats Christoffer Barth.

 • 08.04.2019
  Flere føder naturlig i Vestfold

  Ved SiV har man færre fødsler der man må ta i bruk tang eller vakuum. I tillegg gjennomføres det færre keisersnitt her enn mange andre steder i landet og antallet komplikasjoner er lave. Resultatene kommer av bevisst jobbing over tid.

 • 01.04.2019
  Gir ut bok om hvordan digitale verktøy kan gi psykisk helsehjelp

  Hvordan kan digitale løsninger behandle pasienter? Er effekten av behandling over internett bedre enn tradisjonell behandling ansikt til ansikt? Psykolog Arne Repål tar opp slike spørsmål i sin nye bok Veiledet internettbehandling.

 • 27.03.2019
  Bygger unike pasientrom

  I Sykehuset i Vestfolds nye psykiatribygg, som åpner i mai, har man satset på unike pasientrom. Stikkord er lys, luft og sikkerhet. – Rommene måtte fungere for alle typer pasienter, forteller Morten Staubo.

 • 27.03.2019
  – Byggingen er i rute

  Direktør Tom Einertsen for Tønsbergprosjektet forteller at utbyggingen av de nye sykehusbyggene går etter planen. – Vi er i rute, forteller han. 9. mai tar SiV over det nye psykiatribygget.

 • 27.03.2019
  – Psykiatribygget blir et godt sted å komme til

  Klinikksjef Inger Meland Buene for klinikk psykisk helse og rusbehandling håper nye flotte omgivelser kan påvirke pasientene i en gunstig retning. – Det er viktig at de føler seg møtt med verdighet og respekt, sier hun.

 • 27.03.2019
  ECT-behandling løftes opp og frem i lyset

  Når ECT-poliklinikk flytter inn i det nye psykiatribygget i mai, kommer de inn i store og lyse lokaler. – Det blir fint at både behandlingsformen og våre lokaler løftes opp i lyset, forteller overlege Bigseth og psykiatrisk sykepleier Liebeck.

Fant du det du lette etter?