Nyheter

Siste nytt fra Sykehuset i Vestfold.

 • 03.04.2020
  Tap av lukte- og smakssans som eneste symptom på covid-19

  Et ektepar mistet smaks- og luktesans etter å ha vært i nærkontakt med en covid-19-smittet person. De hadde ingen andre symptomer, men fikk begge påvist covid-19. Nå anbefaler professor Jøran Hjelmesæth og overlege Dagfinn Skaare ved Sykehu...

 • 03.04.2020
  Andre koronadødsfall ved SiV

  En eldre pasient som var smittet med koronavirus døde ved Sykehuset i Vestfold 3. april.

 • Stin
  01.04.2020
  Tilbud om samtale med veileder

  Lærings- og mestringssenteret ved Sykehuset i Vestfold arrangerer i samarbeid med aktuell seksjon på sykehuset, opplæringskurs for pasienter og pårørende innen ulike diagnoser. Disse arrangementene er utsatt på ubestemt tid som følge av koronasituasjonen.

 • 31.03.2020
  Koronasmittet pasient er død

  En eldre pasient som var smittet med koronavirus er død ved Sykehuset i Vestfold.

 • 31.03.2020
  Skal teste medisiner mot koronaviruset

  Sykehuset i Vestfold (SiV) er ett av flere norske sykehus som skal delta i en global studie. Malariamedisinen hydroksyklorokin og ebolapreparatet remdesivir skal prøves ut på pasienter med koronavirus.

 • Babyfot
  23.03.2020
  Besøksforbud på nyfødtintensiv

  På grunn av koronautbruddet er det besøksforbud på nyfødtintensiv. Dersom det nyfødte barnet blir innlagt på nyfødtintensiv rett etter fødsel, får mor være sammen med barnet. Far/medmor får kun være med som ledsager hvis mor eller barnet er kritisk syk.

 • Bilde av flere ansatte
  17.03.2020
  Er du helsepersonell/student og ønsker å bidra i kampen mot covid-19?

  Vi har stort behov for deg og din kompetanse for å møte det pågående utbruddet av covid-19. Har du en helsefaglig utdanning, er student innenfor helserelaterte fag eller har arbeidserfaring fra helsevesenet? Da ønsker vi gjerne at du registrere deg her!

 • Bilde av kvinne som gir blod
  17.03.2020
  Informasjon til blodgivere i forbindelse med koronaviruset

  Et tilstrekkelig lager av blod er en viktig del av Norges beredskap. Dette gjelder ikke bare ved ulykker og katastrofer men også i den situasjonen vi er i nå med spredning av koronaviruset. Det skal være trygt både å få blod og å gi blod. B...

 • Pasient med besøk
  11.03.2020
  Innfører besøksforbud

  For å unngå koronasmitte på sykehuset innfører Sykehuset i Vestfold nå besøksforbud

 • Ansatte som klemmer
  10.03.2020
  Ikke håndhilse eller klemme

  God håndhygiene er viktig for å begrense smitte. I tillegg til grundig og ofte håndvask, råder Sykehuset i Vestfold spesielt ansatte og andre i sykehuset om å ikke håndhilse eller klemme når de treffer noen.

 • covid-19
  09.03.2020
  Gul beredskap i forbindelse med Korona

  På grunn av utviklingen av koronasituasjonen har administrerende direktør Stein Kinserdal besluttet at sykehuset går i gul beredskap.

 • covid-19
  09.03.2020
  Koronasmittet innlagt ved Sykehuset i Vestfold

  Søndag 8. mars ble en person innlagt på Sykehuset i Vestfold hvor det ble påvist Covid-19 den 09.03.

 • 06.03.2020
  Mikrobiologisk avdeling jobber på spreng for å gi svar på koronaprøver

  Mikrobiologisk avdeling ved Sykehuset i Vestfold jobber på spreng for å gi svar på alle koronaprøver som kommer inn. – Vi har stått på hodet for å få dette til. Nå kan vi gi svar på prøver samme dag, så lenge prøvene kommer inn før klokken...

 • 04.03.2020
  Stenger parkeringsplasser når kryss skal utbedres

  Mandag 9. mars starter arbeidet med å utbedre veikrysset Haakon Vs gate og Christian Fredriksgate. Det vil påvirke både besøkende og ansatte ved SiV.

 • 02.03.2020
  Fast PET-CT-modul offisielt åpnet

  I 2015 begynte SiV å tilby pasienter PET-CT-undersøkelser i en buss som pendlet mellom sykehus. Fem år senere utføres undersøkelsene i en fast modul på sykehustomten. – En permanent løsning gjør at enda flere pasienter slipper reiseveien in...

 • Bilde fra foredrag på fagseminaret fra et tidligere år
  20.02.2020
  Tiårsjubileum for Kysthospitalets fagseminar

  For tiende år på rad inviterer klinikk fysikalsk medisin og rehabilitering, Kysthospitalet, til fagseminar med ulike temaer innen helse, 5.-7. mai 2020. Man kan melde seg på en eller flere dager. – De fagansvarlige har utviklet et spennende...

 • 24.01.2020
  Virtuelt hjemmesykehus for barn – pris for design av digitalt brukergrensesnitt

  I to år har Sykehuset i Vestfold jobbet med innovasjonsprosjektet Virtuelt hjemmesykehus for barn (VHS). 22. januar fikk masterstudent i tjenestedesign, Andrea Kristine Lysgaard, DOGA-merket Nykommer for sin masteroppgave Kom hjem, bygget p...

 • 17.01.2020
  Forskningsmidler tildelt forskere ved SiV

  To av forskerne ved Sykehuset i Vestfold fikk nylig innvilget søknadene sine om strategiske forskningsmidler fra Helse Sør-Øst for forskning innen hjertefunksjon hos barn og antibiotikaresistens. – Dette er stort for forskerne personlig og...

 • 10.01.2020
  Ingen endring i sykehustilhørighet i nye Holmestrand kommune

  Kommunesammenslåingen har ikke ennå ført til endringer i opptaksområdene for sykehus. Det betyr at personer i gamle Holmestrand kommune fortsatt hører til Sykehuset i Vestfold, mens innbyggere i gamle Sande skal til Vestre Viken.

 • 02.01.2020
  Øker gebyret for de som ikke møter til poliklinisk time

  Fra 1. januar 2020 økes gebyret for ikke å møte til avtalt poliklinisk time fra 702 kroner til 1053 kroner.

 • 10.12.2019
  Åpnet Tønsbergs nye ambulansestasjon

  Tirsdag 10. desember åpnet offisielt den nye ambulansestasjonen i Tønsberg. – Vi er veldig glade for å kunne si velkommen, sa seksjonsleder Jørn Flaatten ved SiV til sine prominente gjester.

 • 04.12.2019
  Forespørsel om deltagelse i forskningsstudie av barnevaksiner

  Sykehuset i Vestfold søker barn født i januar 2020 til et forskningsprosjekt som skal undersøke effekten av en ny vaksine for spedbarn. Vaksinen er utviklet for å beskytte mot infeksjoner forårsaket av pneumokokkbakterier.

 • 28.11.2019
  Unik robot gir pasientene raskere og mer forutsigbare svar

  Den nye roboten på sentrallaboratoriet ved Sykehuset i Vestfold er unik i sitt slag. – Det er den første i sitt slag i verden. Den er laget kun for oss, smiler Hasena Avdic og Lise-Gro Moore.

 • 15.11.2019
  Nominert til lyspris for psykiatribygget

  I Sykehuset i Vestfolds nye psykiatribygg kopierer lyset inne dagslyset ute. – Vi tar dagslyset inn i bygget og simulerer det som skjer utendørs. Vi underbygger dermed den naturlige døgnrytmen, forteller lysdesigner Kari Hornmoen fra Multic...

 • 08.11.2019
  Tønsberg triathlonklubb donerte over 50.000 kroner til Pusterommet

  – Å herlighet, det er helt rått, utbrøt Merethe Adal, Christian Boldt og Ranveig Moland Venjum ved Pusterommet da Tønsberg triathlonklubb kom med en gigantisk sjekk på 54.140 kroner.

 • 01.11.2019
  Forskning ved SiV kan endre verdens fedmeoperasjoner

  Når pasienter skal opereres for fedme kan de ofte velge mellom to type operasjoner. Nå har forskning ved Senter for sykelig overvekt i Tønsberg vist hvorfor pasienter med diabetes type 2 bør velge den ene.

 • 28.10.2019
  Lærdommen fra nytt psykiatribygg

  Det har gått nesten seks måneder siden psykiatrien tok over sitt nye bygg på sykehustomta. – Den tiden har vi i Tønsbergprosjektet brukt godt, forteller direktør Tom Einertsen.

 • 14.10.2019
  Prøv en operasjonsrobot på robotkirurgiens dag

  – Robotkirurgi er morgendagens kirurgi, sier avdelingssjef Rune Sandbu ved kreft- og kirurgiavdelingen og overlege Lars Thomas Seeberg ved gastrokirurgisk seksjon.

 • Fagbioingeniør Beisa Muratagic, seksjonsleder Lilja Høiback og fagansvarlig bioingeniør Gro Lyngås.
  30.09.2019
  Lanserer app for blodgivere

  Blodbanken ved Sykehuset i Vestfold har nå lansert en app for blodgivere. Her vil det publiseres relevant informasjon både for deg som allerede er blodgiver, og for deg som er interessert i å bli blodgiver. Appen har også en selvtest man ka...

 • Bilde av Jorid Aasbø Lakerveld, Paul Hallan Svendsen, Merethe Adal og Ranveig Moland Venjum
  27.09.2019
  7-fjellstur med støtte til Pusterommet

  Tønsberg Triathlonklubb arrangerer 7-fjellstur i Tønsberg lørdag 26. oktober. Arrangementet er gratis, men klubben gir pengestøtte til Pusterommet ved Sykehuset i Vestfold og oppfordrer deltakerne til å gjøre det samme.

 • 27.09.2019
  – Suverent fornøyd med forskningskvelden

  Forsknings- og innovasjonsdirektør Jørn Jacobsen ble veldig glad da nesten 100 møtte opp for å lære om forskningen ved Sykehuset i Vestfold.

 • 25.09.2019
  Vellykket skjærgårdsmatkonferanse for Senter for sykelig overvekt

  På Skjærgårdsmatkonferansen opplevde arrangøren et enormt engasjement fra fagmiljøet, matvarebransjen og offentlige myndigheter.

 • Illustrasjon
  24.09.2019
  Pasienter får innsyn i journalen sin på helsenorge.no

  Nå kan pasienter (over 16 år) se pasientjournalen sin trygt og enkelt ved å logge seg på helsenorge.no.

 • 24.09.2019
  Forsker lærer å kommersialisere ideer og innovasjoner

  – Det er stor kulturforskjell mellom investorer og forskere, forteller overlege Eirik Nestaas ved SiV. Dette året deltar han på en innovasjonsutdanning ved Universitet i Oslo for å lære å kommersialisere ideer.

 • 13.09.2019
  Beredskapsøvelse 16. september

  Mandag 16. september gjennomføres beredskapsøvelsen «Joint Oslofjord 2019» i Vestfold, som er en del av en større forsvarsøvelse som foregår hele uke 38. Sykehuset i Vestfold deltar i øvelsen.

 • 11.09.2019
  Sparket i gang ny klinikk

  Onsdag 4. september feiret nye Klinikk for fysikalsk medisin og rehabilitering seg selv på en kick-off på Kysthospitalet i Stavern. – Endelig er dagen her, dette har jeg gledet meg veldig til, sa klinikksjef Gro Aasland.

 • Bilde av deltakere i prosjektgruppen til ønskeambulansen
  05.09.2019
  Ønskeambulansen deltar på stafett for livet i Sandefjord

  14. september skal ønskeambulansen profilere seg i «stafett for livet» i Sandefjord. Stafetten går over 24 timer. Nå ber de om deltakere.

 • 03.09.2019
  Helseministeren åpnet SiVs nye psykiatribygg

  Tirsdag 3. september åpnet helseminister Bent Høie Sykehuset i Vestfolds nye psykiatribygg.

 • Portrettfoto av Kristoffer Høiland
  30.08.2019
  Psykologspesialist Kristoffer Høiland mottok pris for fagartikkel

  Professor Bjørn Christiansens minnepris for 2018 går til Kristoffer Høiland, psykologspesialist ved Sykehuset i Vestfold, for artikkelen «The Good Lives Model i behandling av personer dømt for seksuallovbrudd». Prisen deles ut hvert år som...

 • 18.07.2019
  Blir du akutt syk eller skader deg – ring først!

  Er du usikker på hvor du skal henvende deg hvis du blir akutt syk eller skader deg i sommer?

 • 18.07.2019
  Blir du akutt syk eller skader deg – ring først!

  Er du usikker på hvor du skal henvende deg hvis du blir akutt syk eller skader deg i sommer?

 • Seksjonsleder Jørn Flaatten
  11.07.2019
  Godt forberedt til festivalsommeren

  Under Stavernfestivalen er Sykehuset i Vestfold tilstede med ambulanse og ambulansearbeidere til enhver tid for å bidra til god og rask pasientbehandling.

 • 02.07.2019
  Hjelp ambulansen inn stengte bommer

  Når det haster ved ulykker eller sykdom, kan en låst bom forsinke ambulansene. – På mange private veier settes det opp bommer. Å gi oss tilgang til bommene kan spare verdifulle sekunder.

 • 19.06.2019
  Vil redde flere liv ved å bruke frivillige smartere

  Sammen med Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Redningsselskapet skal SiV teste ut hvordan frivillige kan bidra i akutte situasjoner.

 • 18.06.2019
  Foreldre med for tidlig fødte barn skal få velge hjemmesykehus

  SiV starter til høsten et prosjekt der foreldre til for tidlig fødte barn kan velge digital oppfølgning hjemme heller enn å være på sykehuset.

 • 14.06.2019
  Rullestolmerking på plass etter ønske fra pasientene

  Årlig markeres «Hva er viktig for deg»-dagen hvor vi spør pasientene hva vi kan gjøre for å bedre opplevelsen de har på sykehuset. Ett av forslagene som kom inn var bedre plass for rullestolbrukerne når de skal ta radiologiske undersøkelser.

 • 12.06.2019
  Bedre undersøkelser gir mer treffsikker kreftbehandling

  SiV bruker avansert genteknologi for å finne genendringer i kreftsvulster. – Før undersøkte vi ett og ett gen, det satte begrensninger i hvor mange gener vi fikk undersøkt. Nå kan vi sjekke mange gener på en gang, forteller overlege Dyrbekk.

 • 12.06.2019
  Trygg og enkel tilgang til informasjon i egen sykehusjournal

  Pasienter får nå mulighet til å lese deler av pasientjournalen sin på helsenorge.no. Etter sommeren vil dette også gjelde for Sykehuset i Vestfold. Pasientene får med dette bedre muligheter til å følge opp egen helse.

 • Fra markeringen
  06.06.2019
  Hva er viktig for deg?-dagen

  6. juni markeres den internasjonale Hva er viktig for deg?-dagen ved SiV. Denne dagen spør vi våre pasienter og besøkende om hva som er viktig for dem, for å få innspill til hvordan vi kan forbedre våre tjenester.

 • Lege som snakker med pasient.
  31.05.2019
  Vil minske reinnleggelser av hoftebruddpasientene

  En geriater skal nå gå visitt hos hoftebruddpasientene ved kirurgisk post 6C. – Målet er et bedre pasientforløp og å hindre reinnleggelser, forklarer seksjonsleder Monica Hofer Hagen.

Fant du det du lette etter?