Åpnet nye lokaler for samtale- og livssynstjenesten

– Dette er en kjempeopptur, forteller sykehusfilosof Andreas Aas Thorud. Fredag klippet han snoren for nye lokaler for samtale- og livssynstjenesten.

Publisert 05.04.2024
En gruppe mennesker som står i et rom
Sykehusfilosof Andreas Aas Thorud klippet fredag snoren. På bildet ser du også (f.v.) avdelingssjef Emilie Jul-Larsen Aas, klinikksjef Gro Aasland og sykehusprest Liselotte Wettby.

​Lokalene ligger tett på fysioterapi- og rehabiliteringsavdelingen ved SIV-Tønsberg, og tjenesten er også organisert i denne avdelingen. To kontorer og ett samtalerom er nå tilgjengelig for Aas Thorud og Liselotte Wettby.

– I tillegg til å få fine nye lokaler har vi også byttet klinikk og blitt en del av avdelingen rett over gangen. Det gjør oss til en del av et kollegialt fellesskap, forteller Aas Thorud.

– Det er fint å få et hjem, rett ved siden av fysioterapi. Nå slipper vi å slåss om rom ute på poliklinikker og poster, ler Wettby.

Tjenesten retter seg mot pasienter og pårørende som trenger støtte i en vanskelig tid. Polikliniske pasienter og oppegående inneliggende pasienter kan fremover inviteres til samtale i deres lokaler, men de vil fortsatt besøke pasienter på sengepost.

– Jeg tror kvaliteten på våre tjenester blir høyere ved at vi får et fast sted å være. Tidligere har vi måttet improvisere, nå får vi det stabilt og hyggelig, mener sykehusfilosofen.

– En oase

Wettby mener lokalene er en anerkjennelse av den ressursen de er på sykehuset.

– Pasientene mener vi har fått en oase. Det gjør både meg og Andreas glade, og dermed kan vi gjøre en bedre jobb, forteller hun.

Klinikksjef Gro Aasland ved klinikk fysikalsk medisin og rehabilitering kom med blomster og lykkeønskninger.

– Til lykke med de flotte lokalene. Nå har dere fått et ordentlig sted å være, sa hun.

En person som holder en baby
Klinikksjef Gro Aasland og sykehusprest Liselotte Wettby.