Stadig flere pasientgrupper på digital hjemmeoppfølging
Flere og flere pasientgrupper får nå muligheten til å spare tid på digital oppfølging framfor fysisk oppmøte ved sykehuset.

I april ble digital hjemmeoppfølging (DHO) også mulig for diabetes 1-pasienter ved Sykehuset i Vestfold. Muligheten er også innført for blant annet barn og unge med epilepsi, spedbarn med risiko for avvikende utvikling og pasienter med inflammatorisk tarmsykdom.
– Dette er en annen måte å drive behandling på. Pasientene selv er veldig klare for ordningen og lever allerede i en digital verden, sier Inger Marie Flakstad, ansvarlig for innføringen av digital hjemmeoppfølging ved medisinsk klinikk på Sykehuset i Vestfold.
Dersom pasienter ønsker å benytte seg av tilbudet ved de klinikkene som har innført DHO, oppfordrer sykehuset til å ta det opp for drøfting på neste kontroll.
Tilbudet sikrer regelmessige kontroller. Dersom det ikke er grunn til fysisk oppmøte, har pasientene oppfølging og kontakt digitalt med et tverrfaglig team på sykehuset. Blir det rapportert inn via digitalt skjema at helsetilstanden er avvikende eller alvorlig, blir pasienten kontaktet. Utover dette kan pasienter med digital hjemmeoppfølging når som helst be om en kontroll med fysisk oppmøte.
Her finner du mer informasjon om våre digitale helsetjenester
Lett å bruke for pasientene
Bjørn Ellingsen, pasient ved Vestre Viken, benytter digital hjemmeoppfølging.
– For meg har digital hjemmeoppfølging betydd trygghet. Bedre personlig oppfølging har jeg ikke opplevd i helsetjenesten noen gang i livet. Vi planlegger en tur til Italia, en tur jeg aldri kunne tatt uten DHO. Du trenger heller ikke være noen IT-ekspert for å bruke digital hjemmeoppfølging, forteller Ellingsen.
Se hele videoen der Ellingsen forteller om sin pasienterfaring med digital hjemmeoppfølging her.
Tilbudet er et resultat av et tverrfaglig prosjekt mellom leger, sykepleiere, sekretærer, IT-arkitekter og e-helse ved SiV. Arbeidet har vært ledet av prosjektleder Inger Marie Flakstad ved medisinsk klinikk.