Eline er en av 12 nye traineesykepleiere

– Det er kjempeflott at SiV fortsetter med traineeprogrammet, forteller Eline Korneliussen fra Nøtterøy.

Publisert 07.09.2017
Eline Korneliussen (t.v.) og Therese Hobæk Jacobsen skryter at traineeprogrammet for sykepleiere ved SiV. Bak står de 11 andre traineesykepleierne og seksjonsleder Anne May Mauritzen (t.h.)

Hun har utdannet seg til sykepleier ved Høgskolen i Sørøst-Norge og er glad for å få muligheten til å bygge kompetanse gjennom en traineestilling.

– Jeg trives godt ved sykehuset i Tønsberg, og har vært innom både som pasient og pårørende. Nå kan jeg endelig si at det også er min arbeidsplass, smiler hun.

Traineesykepleieren mener den ekstra opplæringen, der hun skal være åtte måneder hver i seksjoner innen medisin, kirurgi og psykiatri, vil gi henne en bred kunnskapsbase. Det trekker også rådgiver Therese Hobæk Jacobsen ved seksjon for ressurstyring ved SiV frem.

– Ved å jobbe åtte måneder på de ulike klinikkene får traineesykepleierne en bred erfaring. Denne erfaringen drar de med seg når de etter traineestillingen får én fast arbeidsplass hos oss. I tillegg sikrer det sykehuset på sikt ved at det blir lettere å ansette rett person til rett klinikk, påpeker Hobæk Jacobsen.

Tett faglig oppfølgning

Kompetanseprogrammet inkluderer 20 fagdager i løpet av de to årene i tillegg til fagdager på avdeling. Når de er ferdige som traineer venter fast stilling som sykepleier ved SiV.

Hobæk Jacobsen mener traineeprogrammet styrker både sykepleierne og sykehuset.

– De nyutdannede venner seg til å jobbe i fulle stillinger og får tett faglig oppfølgning. Det vil trygge dem i sine roller samtidig som vi tror det vil redusere turnover blant nyansatte. Kontinuiteten dette gir vil igjen gi bedre kvalitet ut mot pasientene, sier hun.