Øyvind Bakke blir ny administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold

Øyvind Bakke er ansatt som ny administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold (SiV). Han tiltrer etter nærmere avtale, og senest 1. juni.

Publisert 31.01.2024
Øyvind Bakke
Øyvind Bakke er ansatt som ny administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold

Bakke (45) var administrerende direktør for Helse Møre og Romsdal fram til februar i fjor. Til SiV kommer han fra stillingen som administrerende direktør i C-Medical Group, Skandinavisk leverandør av private helsetjenester. Bakke har også vært sykehusdirektør i Aleris Helse og hatt ulike lederstillinger ved Akershus Universitetssykehus.

Ansettelsen ble gjort i et ekstraordinært styremøte 31. januar. Ifølge styreleder Per Christian Voss var det mange godt kvalifiserte søkere til stillingen.

– Vi er glade for at Bakke har takket ja til å lede SiV fremover. Han har lang erfaring både fra offentlig og privat sykehusdrift, med gode resultater. Han har hatt legitimitet i fagmiljøene også gjennom krevende endringsprosesser. Denne kompetansen blir viktig i møtet med de utfordringene SiV og helsetjenesten står ovenfor, sier Voss.

Evnen til å skape gode relasjoner både til ansatte, kommunene og befolkningen i krevende prosesser ble vektlagt da Bakke ble tildelt årets helselederpris i 2023. Prisen deles ut av Norsk sykehus- og helsetjenesteforening.

– Jeg har alltid hatt et brennende engasjement for den offentlige spesialisthelsetjenesten. Slik jeg ser det har SiV svært gode forutsetninger for å bygge og skape fremtidens helsetjenester for befolkningen i Vestfold. Jeg gleder meg til å gå i gang med arbeidet og ikke minst til å bli kjent med og samarbeide med fagmiljøene, sier Bakke.

Bakke er utdannet sykepleier, og har master i offentlig administrasjon fra Handelshøyskolen i København. Bostedsadressen er i Oslo.

Han overtar stillingen etter Stein Kinserdal som går av med pensjon til sommeren. Kinserdal har ledet Sykehuset i Vestfold i over 17 år, og står selv på listen over tidligere vinnere av helselederprisen.

– Det er Kinserdal som skal lede SiV de neste månedene og jeg er trygg på at han fortsatt vil ha fullt trykk og dedikasjon i dette arbeidet, samt legge til rette for en god overgang til ny direktør, sier Voss.