SiV ber pasienter og besøkende med forkjølelsessymptomer bruke munnbind

– Vi ser en økning i antall positive koronaprøver. I tillegg vet vi at influensa og andre luftveissykdommer er på vei. Vi ønsker å minske risikoen for spredning på sykehuset, forteller smittevernoverlege Maria Vandbakk-Rüther ved SiV.

Publisert 16.11.2023
To sykepleiere i smitterverndrakt og munnbind

SiV ønsker å redusere smittespredning, og vil derfor tilby munnbind ved inngangen til pasienter og besøkende som kommer til sykehuset. De som opplever forkjølelsessymptomer (tett nese, hoste, sår hals, hodepine, feber eller nedsatt allmenntilstand) bes vurdere om besøket er nødvendig og eventuelt bruke munnbind.

– Vi ber deg holde deg hjemme hvis du har forkjølelse eller andre symptomer på luftveisinfeksjon og ikke trenger å besøke sykehuset. Men pasienter som har nødvendig time må fortsatt møte til avtalen sin, påpeker Vandbakk-Rüther.

Pasienter som har time på sykehuset og har luftveisinfeksjoner, bør enten endre timen eller bruke munnbind, praktisere god hoste-, nyse- og håndhygiene og holde avstand til andre når det er mulig.

– Vi ønsker å forhindre kapasitetsutfordringer og smitte i sykehuset, sier smittevernoverlegen.

SiV innfører ingen restriksjoner på besøk, men ber også besøkende bruke munnbind hvis de opplever symptomer.

– Besøkende og pårørende må ta hensyn, spesielt på sårbare avdelinger som intensiv, nyfødtintensiv og kreft, sier smittevernoverlegen.

Les mer om smittevernråd her