Den overordnede målsettingen er behandling og stabilisering av psykoselidelse, samt rehabilitering til et mest mulig selvstendig liv utenom institusjon. Dette betyr som oftest tilrettelegging av/etablering av et bredt ettervern med oppfølging både av spesialisthelsetjenesten og kommunalt hjelpeapparat, samt arbeid for å vedlikeholde og bedre funksjon hos pasienten. Behandlingen skal virke forebyggende og kunne fange opp tilbakefall.
Det gis også tilbud om veiledning og støttesamtaler til pårørende samt at seksjonen har en barneansvarlig. Pasientene får også tilbud om IMR – kurs i personlige ferdigheter og mestringsstrategier.
Spisetider/måltider:
Det er selvbetjening for pasienter som ikke er sengeliggende.
- Kl. 08.30: frokost
- Kl. 11.30: lunsj
- Kl. 15.30: middag
- Kl. 19.30: kveldsmat
Legevisitt:
Foregår primært på dagtid
Hva skjer ved innleggelse:
Hver pasient får en pasientansvarlig lege/psykolog og en primærkontakt. Behandlingen foregår individuelt og er forankret i medisinske, psykologiske og miljøte¬rapeutiske behandlingsmodeller. Det blir utarbeidet en individuell behandlingsplan.
Ved innleggelse spør vi alle om de har omsorgsansvar for mindreårige barn og om barna befinner seg i en trygg omsorgssituasjon.
Pårørende skal få tilbud om samtale med helsepersonell ved seksjonene med mindre pasienten motsetter seg det. De kan få informasjon om behandlingen og ulike behandlingssteder. Vi oppfordrer pårørende til å ta kontakt med oss.
Hva skjer ved utskriving:
Ved utskrivelse vil det (som oftest) være tilrettelagt og etablert et bredt ettervern med oppfølging både av spesialisthelsetjenesten og kommunalt hjelpeapparat, samt laget videre plan for å vedlikeholde og bedre funksjon hos pasienten.
Behandlingen skal virke forebyggende og kunne fange opp tilbakefall.
Besøkstid:
Avtales med ansvarshavende sykepleier
Seksjonsleder: Anders Wivestad