Vi tar imot pasienter med senfølger etter covid-19 sykdom, både til vurdering av rehabiliteringsbehov, poliklinisk oppfølging og rehabiliteringsopphold. Poliklinisk oppfølging vil primært være aktuelt for pasienter med moderate og lette forløp. Innleggelse er aktuelt for pasienter med alvorlige forløp og der det er komplekse motoriske, sensoriske og kognitive utfall. Rehabiliteringen tilpasses individuelt til hver enkelt pasient.
Pasientforløp for rehabilitering av pasienter innlagt med covid-19 sykdom
Sykehuset i Vestfold har ledet utarbeidelsen av «Pasientforløp for rehabilitering av pasienter innlagt med covid-19 sykdom i spesialisthelsetjeneste i Helse Sør-Øst» og forholder seg til anbefalingene i rapporten. Disse retningslinjene inngår i Helsedirektoratets veileder "Koronavirus – beslutninger og anbefalinger", under kapittel 11 "Rehabilitering etter covid-19".
Pasientforløp for rehabilitering av pasienter innlagt med COVID-19 sykdom i spesialisthelsetjenesten i Helse Sør-ØstFasemodell - pasientforløp rehabilitering etter Covid-19 - sunnaas.no
Rehabilitering etter covid-19 - Helsedirektoratet
Hva går rehabiliteringen ut på?
Mange som har vært alvorlig syke og sliter med pusteproblematikk er redde for å trene igjen - det er sjeldent at dette er farlig. Vi lager et individuelt treningsprogram og følger deg opp slik at du føler deg trygg i aktivitet.
Alt etter behov får du aktiv opptrening, kostholdsveiledning, bistand i utfordringer knyttet til jobb og hjelp til å håndtere stress og eventuelle traumer knyttet til sykdoms- og behandlingsforløpet.
Underveis får du støtte fra et tverrfaglig team som består av leger, sykepleiere, hjelpepleiere, bioingeniører, psykolog, fysioterapeuter, idrettspedagoger, sosionom, ergoterapeut og klinisk ernæringsfysiolog.
Hva kan jeg forvente av oppholdet?
Rehabilitering etter sykdom kan være en lang prosess som fortsetter også etter ditt opphold på Kysthospitalet.
Forskning og erfaring viser at de som deltar i rehabilitering ofte håndterer en hverdag og arbeidsdag med nye utfordringer på en bedre og mer konstruktiv måte.
Pasienten får økt innsikt og forståelse av egen situasjon, utrygghet og angst reduseres og pasienten tør å utfordre seg. Dette gir en opplevelse av mestring og ny energi og motivasjon til å fortsette rehabiliteringsprosessen.