Under oppholdet møter du et tverrfaglig team som er ledet av en lege. Teamet kan bestå av lege, sykepleier/hjelpepleier, fysioterapeut, ergoterapeut, idrettspedagog, sosionom og nevropsykolog.
Innholdet i tilbudet er standardisert, med en nødvendig tilpasning for den enkelte pasient. Undervisning og drøfting av generelle tema og problemstillinger foregår i gruppe sammen med andre pasienter.
Dag 1 og 2 er satt av til kartlegging og undervisning. Dag 3 er viet til utskriving, individuell oppsummering, veiledning og planlegging relatert til ev videre oppfølging og tiltak.
Innhold i tilbudet:
Nevropsykologisk kartlegging med fokus på forutsetninger for bruk av transportmidler og helsekrav for bilkjøring
Kartlegging av relevante fysiske funksjoner
Kartlegging av dine behov knyttet til mobilitet
Undervisning om hjernehelse og helsesvekkelser relatert til bilkjøring og trafikksikkerhet
Undervisning – Hvordan være en trygg sjåfør?
Tematime om rettigheter, hjelpemidler, alternative transportformer for å opprettholde mobilitet (for eksempel hvis ikke bilkjøring er aktuelt)
Praktisk kjøreobservasjon med trafikklærer og ergoterapeut der det vurderes aktuelt under oppholdet (noen ganger henvises det for praktisk kjøretest ved trafikkstasjonene)
Involvering av pårørende
Pårørende er velkomne til å delta aktivt i rehabiliteringsprosessen, der pasienten ønsker det.
Ved behov vil tverrfaglig team på eget initiativ ta kontakt med pårørende for å få supplerende informasjon om pasientens funksjon, om både pasienten og pårørende samtykker til dette.