Enkle bruddskader

Oversikt over behandlingsinformasjon for enkle bruddskader.

Drop-fingerhttps://www.siv.no/behandlinger/drop-fingerDrop-fingerDu har røket senen som retter ut ytterleddet på fingeren din. Senen kan også rive av en liten benbit fra øvre del av leddet. Dette fører til at fingeren blir stående litt bøyd i ytterleddet, og du klarer ikke å rette den ut.
Kragebensbrudd hos barnhttps://www.siv.no/behandlinger/kragebensbrudd-hos-barnKragebensbrudd hos barnBarnet har brukket kragebenet. Slike brudd er vanlige hos barn og gror som regel bra.
Stabilt ankelbruddhttps://www.siv.no/behandlinger/stabilt-ankelbruddStabilt ankelbruddDu har et stabilt brudd i ankelen din. Bruddet er i en del av knoken som vanligvis gror uten problemer. Smerten, ømheten og hevelsen går som regel gradvis over, men det kan ta mange uker.
Ankel- og fotskaderhttps://www.siv.no/behandlinger/ankel-og-fotskaderAnkel- og fotskaderDu har pådratt deg en skade av bløtdelene i ankelen eller foten, med eller uten avrivningsbrudd. Slike skader gror som oftest bra, men det kan ta noe tid.
Avrivningsbrudd i fingerenhttps://www.siv.no/behandlinger/avrivningsbrudd-i-fingerenAvrivningsbrudd i fingerenDu har et mindre avrivningsbrudd i fingerens midtledd. De fleste slike skader gror uten store problemer, men det kan ta mange måneder før fingeren kan beveges normalt igjen.
Brudd i 5. mellomfotsbenhttps://www.siv.no/behandlinger/brudd-i-5-mellomfotsbenBrudd i 5. mellomfotsbenBruddet er i en del av mellomfotsknokkelen som normalt heles uten problemer.
Brudd i 5. mellomhåndsbenhttps://www.siv.no/behandlinger/brudd-i-5-mellomhandsbenBrudd i 5. mellomhåndsbenDu har et mindre brudd nær knoken til lillefingeren.
Brudd i håndens båtbenhttps://www.siv.no/behandlinger/brudd-i-handens-batbenBrudd i håndens båtbenVi mistenker brudd i båtbenet (scaphoid), en av de små knoklene i håndroten. Slike brudd vises ikke alltid på de første røntgenbildene. Det er viktig å oppdage og behandle disse skadene tidlig, slik at du unngår vedvarende håndleddsplager.
Brudd i tåhttps://www.siv.no/behandlinger/brudd-i-taBrudd i tåUndersøkelsen har gitt mistanke om brudd i en tå. Det er normalt ikke grunn til røntgenundersøkelse. Brudd i de minste tærne (ikke stortåen) gror som regel uten problemer i løpet av noen uker.
Brudd i øvre del av spolebenethttps://www.siv.no/behandlinger/brudd-i-ovre-del-av-spolebenetBrudd i øvre del av spolebenetDu har et mindre brudd i den øvre enden av spolebenet (radius), en av knoklene i albuen din. Slike brudd gror nesten alltid.
Brudd ved håndleddet hos barnhttps://www.siv.no/behandlinger/brudd-ved-handleddet-hos-barnBrudd ved håndleddet hos barnBarnet har pådratt seg et brudd ved håndleddet. Dette er en vanlig bruddtype hos barn. Ung knokkel er fortsatt myk og meget tøyelig, som gjør at den ofte bare brekker på den ene siden.

Fant du det du lette etter?