Forskningsstudie
eBehandling alkohol
Drikker du litt for mye? Hender det alkohol fører til problemer for deg, eller bekymrer du deg litt over eget forbruk? Sykehuset i Vestfold, Akershus Universitetssykehus, Sørlandet Sykehus, Sykehuset Innlandet og St Olavs Hospital tilbyr deltakelse i forskningsstudien eBehandling alkohol. Dette er for deg som vurderer å redusere inntaket eller slutte å drikke og samtidig delta i et forskningsprosjekt. Behandling tilbys ved poliklinikk rus og avhengighetsbehandling. Nedenfor kan du lese mer om studien og eBehandling Alkohol.
Om studien
Pålogging for pasienter som er med i prosjektet
eBehandling alkohol tilbys nå som et forskningsprosjekt ved SiV. Prosjektet undersøker nytten veiledet internettbehandling har mot overforbruk av alkohol.
Ønsker du å delta i forskningsprosjektet kan du sende en SMS med navnet ditt til 481 04 964. NB. Ikke oppgi andre personlige opplysninger i SMSen enn navn og telefonnummer.
Samtykkeskjema med mer informasjon om forskningen
Om du ønsker eBehandling alkohol, men ikke ønsker å delta i forskningsprosjektet, må du vente til rekrutering til prosjektet er fullført før du kan benytte det av behandlingstilbudet. Behandlingen vil gjøres tilgjengelig for alle når rekrutering til forskningsprosjektet er fullført, trolig innen januar 2025.
Om du har behov for hjelp til å redusere alkoholbruk nå og ikke ønsker å delta i forskningsprosjektet oppfordrer vi deg til å tematisere dette med din fastlege.
Reduksjon av inntak kan være å:
- drikke alkohol sjeldnere
- drikke mindre alkohol når du først drikker
- drikke alkohol både sjeldnere og mindre
- slutte helt å drikke alkohol
Det er du som velger hva som skal være ditt nye drikkemønster, og om endringen skal være tidsavgrenset eller varig.
Er du interessert?
- I meldingen skriver du navnet ditt
- Ikke skriv personlige opplysninger
- Vi vil kontakte deg
Fire historier
Her kan du lese om fire personer som valgte å endre på drikkemønsteret sitt. Som du vil se er det forskjeller på hvordan de har drukket og årsakene til at de drikker. Det de har til felles er at de har bestemt seg for å gjøre noe med det de selv opplever som et problem. Disse vil også dukke opp i behandlingsprogrammet. Kanskje er det en av dem du kjenner deg mer igjen i enn de andre?
Informasjon om deltakelse
Studien er åpen for rekruttering fra 28.10.2024
Hvem kan delta?
Dersom du trykker på lenken nedenfor kommer du til en kartlegging for alkoholforbruk som heter AUDIT. Ved å fylle ut dette kan du få tilbakemelding på om du er i målgruppen eller ikke. Din skåre blir ikke lagret noen steder. Etter du har tatt kartleggingen går du tilbake til denne siden og velger hvilken skåre du fikk nedenfor:
Samarbeidspartnere
Samarbeid med
- Akershus universitetssykehus
- Sørlandet sykehus
- St. Olavs hospital
- Sykehuset Innlandet