En lege som undersøker et barn

Mens du er på sykehuset

På sykehuset jobber det mange forskjellige folk. Noen går kledd i hvite klær, noen i blå klær, noen i gule og noen i grønne. Alle disse menneskene ønsker at du skal ha det bra hos oss.

Når du kommer på sykehuset trenger de som jobber på sykehuset å undersøke deg, kanskje ta noen prøver og spørre deg om mye forskjellig.

Det er helt normalt å være litt spent, og du må gjerne spørre om det er noe du lurer på.

Innimellom undersøkelsene og legepraten kan du være på lekerommet på barneavdelingen hvis du har lyst. Her finnes det masse leker og forskjellige ting du kan gjøre.

En vanlig dag på sykehuset starter som regel tidlig på morgenen. Noen ganger må man ta en blodprøve for å sjekke hvordan kroppen har det. Da kan man få «tryllekrem» der prøven skal tas. Dersom du trenger medisiner får du ofte dette på morgenen.

Frokosten kan du enten spise på rommet eller sammen med de andre på spiserommet hvis avdelingen du ligger på har det. Noen ganger får du ikke lov til spise frokost hvis du for eksempel skal opereres eller til en undersøkelse det du ikke får lov til å ha mat i magen.

Ofte kommer legen innom for å høre hvordan det står til med deg, dette kalles legevisitt. På legevisitten vil legen undersøke deg ved å for eksempel lytte på hjertet og lungene dine, eller kjenne på magen din. Kanskje det kiler litt. Så planlegger dere hva som skal skje videre.

På sykehuset finnes det en sykehusskole som er åpen fra klokken 09.00. Dette er en litt annerledes skole hvor man gjør hyggelige ting. Lærerne på sykehusskolen samarbeider med lærerne du har hjemme slik at du ikke går glipp av det klassen din gjør. Kan du ikke komme på skolen kan læreren komme til deg på rommet.

På barneavdelingen er det et lekerom med masse leker. Hit kan du komme når du vil.

Etter lunsj kan du leke eller dra på skolen hvis du ikke skal til undersøkelse. På ettermiddagen blir det servert middag kl. 15-16. Etter middagen kan du gjøre det du ønsker. Du kan spørre sykepleieren din om hva du kan finne på.

Etter kveldsmaten er det rolig på avdelingen og de fleste er på rommene sine. Alle rommene har TV som man kan se på. Når man er trett er det tid for tannpuss og kveldsstell.

Hvem jobber på sykehuset?

På sykehuset jobber det mange forskjellige folk. Noen går kledd i hvite klær, noen i blå, noen i gule og noen i grønne! Alle vi som arbeider på sykehuset ønsker at du skal ha det bra hos oss.

Hvem jobber på sykehuset?
En gruppe ansatte fra ulike yrker står sammen og smiler mot kamera i en gang
Sist oppdatert 21.06.2024