Åpnet ny CT-maskin

Fredag åpnet radiologisk avdeling ved SiV en ny CT-maskin. – Denne investeringen viser at vi er et offensivt sykehus, at vi er villige til å investere og satse på utstyr og kompetanse, fortalte avdelingssjef Gunhild Opsahl ved radiologisk avdeling.

Publisert 20.01.2023
En gruppe mennesker i et rom
(F.v.) Key account manager John Magne Hommersand ved Siemens, avdelingssjef Gunhild Opsahl, fagansvarlig CT radiograf Tanya L Hansen og økonomidirektør Roger Gjennestad.

​Opsahl benyttet anledningen til å takke både sine egne fagfolk, leverandører og sykehusledelsen for maskinen.

– Det er den første maskinen av denne typen som installeres i Norge, sa hun.

CT-maskinen tar kvalitetsbilder, og kan brukes for å jobbe mer effektivt.

– Når vi kommer i full drift,  har vi tro på at vi  kan gjøre flere undersøkelser på denne enn på den gamle maskinen. Det gir oss muligheten til å hjelpe flere pasienter, sa Opsahl.

Hadde med se​​g gave

Økonomidirektør Roger Gjennestad ved SiV fikk æren av å klippe snoren.

– Å vurdere ønsker og investeringer er en grundig prosess. At dere har kompetansen til å gi meg all nødvendig og ærlig informasjon gjør at vi kan bruke investeringsbudsjettet vårt på best mulig måte, skrøt han.

Gjennestad hadde også med en gave til avdelingen.

– Jeg vet at dere har ønsket dere en skjerm for å informere pasienter. Denne kan dere henge opp der dere vil, smilte økonomidirektøren.

Key account manager John Magne Hommersand ved Siemens tror de vil selge mange av denne type maskiner I Norge.

– Vi håper dere blir fornøyde, og at vi kan bruke dere som en referanse for andre sykehus. At installasjonen og opplæringen har gått så bra, er takket være dere og den kompetansen dere har, skrøt han.