Bidro i sykepleierstudentenes lærebøker

– Det har vært mye jobb, men det var en ære å bli spurt om å skrive faglitteratur for studenter, forteller kardiologisk sykepleier Kari Korneliussen og Karin Ausen. De har begge skrevet kapitler i lærebøker til bruk i utdanningen av sykepleiere.

Publisert 25.04.2023
Et par kvinner i laboratoriefrakker som holder en plakett
Kari Korneliussen og Karin Ausen jobber selvstendig på hjertepoliklinikken, men likevel i tett samarbeid med legene. – Vi fører kunnskapen om hvordan vi følger opp pasientene våre videre, forteller de.
Til daglig jobber de ved hjertepoliklinikken ved Sykehuset i Vestfold, Korneliussen ved hjertesviktpoliklinikken og Ausen ved atrieflimmerpoliklinikken.

– Da jeg ble spurt av min medforfatter ante jeg ikke hvor mye arbeid det skulle bli. Men det var morsomt, jeg har jobbet på hjertesviktpoliklinikken i snart 24 år og kan faget godt, da er det en ære å bli spurt om å bidra, smiler Korneliussen.

Hun har bidratt i en obligatorisk fagbok i generell sykepleie, kalt «Klinisk sykepleie». 

– Kapitlet jeg bidro til handler om hjertesvikt generelt, hva sykepleiere bør observere og oppfølgning av kroniske hjertesviktpasienter. Dette er kunnskap som alle sykepleiere vil ha nytte av, forteller Korneliussen.

​Mye arbeid

Ausen har skrevet et kapittel i en bok for de som tar videreutdanning innen kardiologisk sykepleie, «Sykepleie ved hjertesykdom». Det omhandler oppfølging av atrieflimmerpasienter på en poliklinikk. 

– Det var også mye arbeid, men jeg måtte bare si ja. Hadde ikke vi sagt ja, ville noen andre gjort det, og det vil vi jo ikke, ler hun. 

Hun ønsket å bidra med kunnskapen. 

– Vi var jo de første i Norge til å starte atrieflimmerpoliklinikk i 2006, påpeker hun.
Begge bøkene kom ut høsten 2022 og brukes nå i sykepleierutdanning.