HELSENORGE

Gamle møbler fikk nytt liv

– Vi har hatt en del slitte og dårlige møbler. Det er deilig å kunne oppgradere til noe som er helt, pent og ordentlig, forteller seksjonsleder Nina Herholdt Høyer ved føde- og barselpost.

Seksjonsleder Nina Herholdt Høyer ved føde- og barselpost.
Da avdelinger og seksjoner skulle flytte ut fra A- og B-blokka, fikk de gamle møblene i blokkene mulighet til et nytt liv. Alt av inventar ble vurdert og kategorisert av et flytteprosjekt bestående av blant andre Mari Lauritsen ved eiendomsforvaltningen og Tobias Johansen fra First Mover Group.

– Det var litt av en jobb, og samtidig har det vært veldig gøy og givende å jobbe med dette. Våre ansatte er så imøtekommende, positive og tålmodige, forteller Lauritsen.

Møblene ble flyttet ned til Fjordgata 2 til lagring. Avdelinger på sykehuset fikk anledning til å ønske seg nye gjenbrukte møbler.

– Vi fikk inn veldig mange e-poster vi måtte gå gjennom, over 140. Målet var at de møblene som kunne gjenbrukes skulle få et nytt hjem, fortsetter hun.

– Det var ulik kvalitet på møblene. Noe måtte selvsagt kastes, men jeg er glad og takknemlig for at sykehuset ser verdien av å gjenbruke møblene. Det er en omfattende jobb som har blitt gjort og det er imponerende at SiV tar slike miljøhensyn, fortsetter Johansen.

​​– Flytteprosjektet har vært kjempeflinke

På føde- og barselpost viser Høyer frem deres nye lenestoler.

– De ansatte er veldig fornøyde, de er gode å sitte i og pene. Jeg må få takke Lauritsen og First Mover Group for jobben de har gjort, sier hun.

Skrytet sitter også løst hos seksjonsleder Gry-Therese Weber for kontorfaglig service-tjeneste i Fjordgata 2.

– Egentlig skulle alle kontorene her være papirløse, men vi bruker litt penner og permer i hverdagen likevel. Til dette trenger vi møbler, blant annet skuffeseksjon på hjul under pulten, forteller hun.

Weber startet som seksjonsleder i september, og noe av det første de ansatte lurte på var om hun kunne skaffe slike møbler.

– Vi har stramme budsjetter, da er det veldig fint at det går an å få tak i gjenbrukte møbler. Det er helt supert, smiler hun.

Seksjonslederen ser den store jobben som er gjort av flytteprosjektet.

– For en enorm logistikk, de har vært kjempeflinke, sier hun.
seksjonsleder Gry-Therese Weber

HMS-rådgiver Helle Akselsen ved SiV er stolt over innsatsen som er lagt inn i miljøhåndteringen av bygg ABD. 

– Dette er et viktig bidrag inn mot et av FNs bærekraftsmål: ansvarlig forbruk og produksjon, hvor man skal sikre gjenvinning, ombruk og reduksjon av avfallsmengdene i deler av livssyklusen, sier hun.

Fa​kta: 

  • ​2184 møbler er omfordelt på SiV
  • Over 650 møbler ble donert til Frelsesarmeen, Tønsberg kommune og Færder kommune for gjenbruk
  • Storkjøkkenutstyr ble solgt
  • Møbler med små skader ble ikke kastet, men oppgradert og brukt igjen