Helseministeren åpnet SiVs nye psykiatribygg

Tirsdag 3. september åpnet helseminister Bent Høie Sykehuset i Vestfolds nye psykiatribygg.

Publisert 03.09.2019
Sist oppdatert 05.08.2021
En gruppe mennesker i gangen
Statsråd Bent Høie fikk en omvisning i det nye psykiatribygget. Her sammen med avdelingssjef Unni Halvorsrud.

– Dere har forstått at pasientene trenger fine omgivelser for å bli friske. Her får pasientene ulike rom for ulike behov. I gamle dager skulle pasientene vernes for samfunnet og samfunnet vernes for pasientene. Nå har vi forstått at alle hører hjemme i samfunnet. Vi har fjernet murene og åpnet dørene. Gratulerer så mye med dagen, sa Høie.

Det nye psykiatribygget er en del av det såkalte Tønsbergprosjektet der SiV bygger ut og erstatter eksisterende bygg.

– Det er de ansatte som skaper forskjellen, både i hverdagen i møtene med pasientene og i denne byggeprosessen. Vi har hatt en fantastisk innsats av våre ansatte, det må jeg få takke for, sa administrerende direktør Stein Kinserdal ved SiV.

Våren 2021 står et nytt somatikkbygg ferdig.

– Disse byggene skal stå i mellom 50-70 år, derfor er fleksibiliteten i byggene så viktig. Jeg håper både psykiatribygget og somatikkbygget vil være funksjonelt i mange år. Vi bygger de slik at de kan ta imot flere pasienter og behandlingsmetoder, fortalte Kinserdal.

Kinserdal_Lofshus_BentH_M2.jpg
 

Administrerende direktør Cathrine M. Lofthus ved Helse Sør-Øst var fornøyd.

– Dere har vært dyktige. Vi vet at fremtidens psykiske helsevern vil måtte komme tettere på somatikken, her har dere klart det. Det er vi glade for. Jeg vil takke alle dere som har bidratt i prosjektet, tusen takk, sa hun.

CLofshus_BentH_UnniH_M2.jpg

Avdelingssjef Unni Halvorsrud viser frem den nye frontdesken i psykiatribygget.

Benstrekk_M2.jpg
 

Tuva Brun-Hansen fra Tønsberg fikk både statsråden og direktøren til å tøye og bøye. – Det kalles benstrekk, fortalte hun.