#Sjekkdeg – ta gratis livmorhalsprøve ved SiV

Gynekologisk seksjon ved SiV tilbyr gratis livmorhalsprøve 21. september til kvinner i alderen 25-69 år som ikke har sjekket seg de siste tre årene. Timene kan bestilles 7. september kl. 09.00-12.00.

Publisert 02.09.2022
En gruppe mennesker som poserer for et bilde
#Sjekkdeg: Gynekologisk seksjon tilbyr gratis livmorhalsprøve for kvinner som ikke har tatt prøven de siste tre årene.

​I anledning kampanjen #sjekkdeg, som markeres over hele landet i september, stiller Sykehuset i Vestfold med utstyr og personell for å få flere kvinner i alderen 25-69 år til å ta livmorhalsprøve.

Kort og enkel und​ersøkelse

– Å ta en celleprøve av livmorhalsen er en kort og enkel undersøkelse. Alle kvinner i alderen 25 til 69 år bør gjøre dette til en fast rutine. Prøven er en effektiv måte å oppdage forstadier til kreft, sier overlege Tonje Bohlin.

SiV tilbyr gratis livmorhalsprøve 21. september kl. 15.00-17.00 for kvinner i alderen 25-69 år som ikke har sjekket seg de siste tre årene.

Bestill ti​​d

Det et begrenset antall timer som tilbys og du må bestille tid på forhånd. Dette kan gjøres onsdag 7. september kl. 09.00-12.00 på tlf. 33 34 29 20.

Dersom du ikke får time 21. september bør du kontakte fastlegen din for å bestille time der.

– Vi har tilbudt gratis celleprøve med veldig god respons flere ganger nå. Timene blir revet bort raskt, sier overlege Tonje Bohlin.

Om #sjekkdeg-kampanjen

  • Aksjonen er et samarbeid mellom Kreftforeningen, Kreftregisteret, gynekologer og fastleger rundt om i landet.
  • Kampanjen ble startet av Thea Steen. Hun ønsket at flest mulig skulle ta celleprøve og unngå livmorhalskreft, og døde selv av sykdommen i 2016.
  • Kampanjens budskap er enkelt, men viktig: ring legen, ta livmorhalsprøve og unngå livmorhalskreft.

Les mer om #sjekkdeg-kampanjen på Kreftforeningens nettside