Sparket i gang ny klinikk

Onsdag 4. september feiret nye Klinikk for fysikalsk medisin og rehabilitering seg selv på en kick-off på Kysthospitalet i Stavern. – Endelig er dagen her, dette har jeg gledet meg veldig til, sa klinikksjef Gro Aasland.

Publisert 11.09.2019
Sist oppdatert 12.08.2021
En gruppe mennesker som sitter i et rom med ballonger

Hun ønsket de nye velkommen i klinikken. 1. september ble nemlig fysio- og ergoterapeutene i Tønsberg og Larvik, logoped tilknyttet nevrologisk sengepost i Tønsberg, lærings- og mestringssenteret på Solvang og Pusterommet i Tønsberg en del av rehabiliteringsfamilien.

– Jeg tror vi på denne måten kan bli mer samordnet og koordinert, og dermed gi et bedre løp for våre pasienter, sa hun til forsamlingen.

Å samle ressursene og kompetansen vil føre til et rehabiliteringsfaglig tyngdepunkt i klinikken.

– Men en organisering lager ingen forbedringer i seg selv. Vi får nå et godt utgangspunkt for at dere som jobber her kan gjøre gode vurderinger fremover. Vi har en spennende fremtid foran oss, der vi blir utfordret både av private og opp mot kommunene. Men vi skal være synlige og bli lagt merke til, ikke bare i foretaket, men også i kommunene, landet, hele verden, sa klinikksjef Aasland.

Kick-off_Kysta2_M.jpg
 

Administrerende direktør Stein Kinserdal var enig.

– Tjenestene må fylles av godt innhold. Dette innholdet skal dere ansatte fylle. Klinikkens suksess ligger i deres innstilling, sa han.

Direktøren mener hele sykehuset må jakte grep som gir en bedre totalopplevelse for pasientene.

– KFMR har nå et godt utgangspunkt for å bli et betydelig tyngdepunkt. Vi håper organiseringen vil berike både måten å tenke på, men også utvikle tjenestene, sa Kinserdal.

Kick-off_Kysta3_M.jpg