Gebyr for å ikke møte til time

Husk å gi oss beskjed hvis du ikke kan møte til timen hos oss. Pasienter som ikke møter til timen uten å gi beskjed får tilsendt gebyr.

Publisert 03.08.2021
Sist oppdatert 11.07.2023
En gruppe mennesker i hvite frakker som ser på et nettbrett

​Når pasienter ikke møter til avtalt tid på sykehuset betyr det lengre ventetid for andre, økte kostnader og dårligere utnyttelse av helsepersonellet.

Dersom du ikke kan møte til avtalt time på sykehuset må du gi beskjed om dette senest 24 timer (kun hverdager) før avtalt tid for å unngå gebyr. Hvis timen din er en mandag, må du avbestille eller endre den senest fredagen før. De samme reglene gjelder for avbestilling via helsenorge.no og avbestilling per telefon.

Endre time via helsenorge.no eller ​​per telefon

Hvis du får innkallingsbrev fra sykehuset på helsenorge.no, kan du sende beskjed direkte til avdelingen hvis du trenger et nytt tidspunkt for timen eller ønsker å avbestille timen din.

Hvis du mottar innkallingsbrevet på Digipost, e-Boks eller som papirpost må du ringe til avdelingen for å endre eller avbestille timen din. Telefonnummer til avdelingen finner du i innkallingsbrevet eller på våre nettsider.

Du kan ikke avbestille eller endre time ved å sende oss e-post.

Midlertidig stans av gebyret har opphørt

Som følge av korona-pandemien ble det utarbeidet en forskrift som midlertidig stanset bruken av gebyr for å ikke møte til time. Denne ordningen gikk ut 01.07.2021 og gebyret for å ikke møte til time er per d.d. 1125,-.

Gebyret for å ikke møte til poliklinisk helsehjelp innen psykiatri og rusbehandling er 374,-.

Logg inn på helsenorge.no for å motta digitale brev fra sykehuset