Sykehuset i Vestfold iverksetter grønn beredskap

22. desember: Sykehuset i Vestfold iverksetter grønn beredskap. Sykehuset er i en presset situasjon med fulle sengeposter og jobber med å sikre tilstrekkelig bemanning.

Publisert 22.12.2022
Sist oppdatert 12.01.2023
To sykepleiere med smittevernsutstyr står ved pasient som ligger i seng
Illustrasjonsfoto

Smittevern​rå​​d ​

– Beskytt deg selv og andre mot smitte, oppfordrer smittevernoverlege Maria Vandbakk-Rüther. 

Ved nyoppståtte luftveissymptomer bør man unngå kontakt med personer som har økt risiko for å bli alvorlig syke. Vi ber deg derfor holde deg hjemme om mulig hvis du har forkjølelse eller andre symptomer på luftveisinfeksjon. Dersom du MÅ oppsøke sykehuset ber vi om at du bruker munnbind, praktiserer god hoste-, nyse- og håndhygiene, og holder avstand til andre når det er mulig.  

Hvis du har time på sykehuset og har nyoppståtte luftveissymptomer ber vi deg kontakte avdelingen​ du skal til for å avtale hvordan du skal forholde deg. 

Typiske symptomer på luftveisinfeksjoner er sår hals, tett eller rennende nese, nysing, feber, hoste, hodepine, muskelsmerter og nedsatt allmenntilstand.  

Vær forsi​ktig på glatta​​ 

Det skiftende været fører også til mange fall og bruddskader. Det merkes på ortopedisk seksjon. 

– Ta forholdsregler på isen. Bruk brodder, strø og salt. Og tenk deg gjerne om før du beveger deg ut på glatta, sier seksjonsleder Kim Markus Hemlock ved ortopedisk seksjon. 

Utsatt noe planlag​​​t kirurgi ​

Sykehuset har måttet utsette noe planlagt kirurgi og det gjøres fortløpende vurderinger fra dag til dag om man må utsette ytterligere kirurgi. Pasienter som får utsatt timen blir kontaktet direkte. Øyeblikkelig hjelp blir alltid prioritert. 

Utskrivning av pasienter ​​

Sykehuset er i dialo​​g med kommunene om innleggelse av pasienter og mottak av utskrivningsklare pasienter. På grunn av overbelegg kan pasienter dessverre oppleve å bli utskrevet på ubekvemme tidspunkt, også på natten.