Trådløst nettverk er tilgjengelig til bruk av egen pc og mobil.
Hva skjer ved oppmøte?
Ved et dagkirurgisk inngrep blir du skrevet inn av sekretær. Du må påregne noe ventetid før operasjon. Noen ganger er det dessverre omstendigheter som medfører lenger venting enn planlagt. Vi gjør vårt beste for å unngå unødig venting.
Sykepleier tar imot deg på et rom hvor du skal være før og etter operasjonen. Her får du utdelt sykehusklær. Husk å fjerne smykker og sminke før oppmøte, og ta ikke med deg verdisaker.
Før operasjonen vil kirurgen ha en samtale med deg og merke av operasjonsområdet. Du får smertestillende og det blir lagt inn en venetilgang (veneflon) i armen.
Du går inn på operasjonsstuen og etter operasjon blir du trillet tilbake til rommet du var på. Etter litt hvile, får du drikke og litt mat. Før avreise har du en ny samtale med kirurgen. Liggetiden etter ulike inngrep varierer, men det vanlige er en til tre timer.
Møt fastende til operasjon
Du må faste for å kunne opereres. Det betyr at det skal gå minst seks timer fra inntak av mat (inkludert frukt og melkeprodukter) for at du skal regnes som fastende. Du kan tygge tyggegummi inntil to timer før oppmøtetidspunkt. Å røyke og/eller snuse er det samme som ikke å være fastende og kan føre til at du ikke blir operert.
Barn og operasjon - husk bedøvelseskrem/plaster
På operasjonsdagen skal bedøvelseskrem/plaster settes på barnets hånd og i albue, helst på synlig blodåre, rett før dere reiser til sykehuset.
Bedøvelsekrem/plaster kjøpes reseptfritt på apotek.
Medisiner før operasjon
Dersom du bruker medisiner, er det viktig at du tar disse med til sykehuset.
Du skal ikke ta noen medisiner om morgenen operasjonsdagen. Medisiner du eventuelt skal ta operasjonsdagen vil du få direkte beskjed om fra sykehuset.
Bruker du Marevan skal du slutte med disse en-tre dager før operasjonen. Ta kontakt med fastlegen én uke før operasjonen for måling av INR verdien din.
Ta med de medisiner og inhalatorer du bruker regelmessig. Ved tvil ring inntakskontor (se telefonnummer i innkallingsbrev).
Pårørende
Barn får med seg en voksen person til han/hun har fått narkosen. En voksen får komme inn på oppvåkningen når barnet har våknet.
Andre pårørende er velkommen til å vente i dagligstuen og kantina på sykehuset, mens du blir behandlet. Oppholdet på avdelingen etter inngrepet er kort, og du og dine medpasienter trenger hvile før du blir skrevet ut.
Transport
Har du behov for transport til behandling, må det ordnes hos fastlege. Ta med egen mobil så du kan kontakte pårørende direkte ved hjemreise.
Seksjonsleder: Wivvi Wangen