En gruppe mennesker som holder mobiltelefoner

eMAMMO

eHelsebasert levevanebehandling - mat og medisin mot overvekt

Denne studien av ungdom med alvorlig fedme vil undersøke gjennomførbarhet, effekt og bivirkninger av en 8-ukers lavkaloridiett fulgt av en 52-ukers eHelsebasert levevanebehandling med eller uten vektreduserende medisin (semaglutid). Informasjonen på disse sidene er rettet mot ungdom som deltar i studien og deres foresatte.

Lavkaloridiett

Her finner du informasjon om lavkaloridietten. Det inkluderer forslag til dagsmenyer, oppskrifter, løsninger på ulike utfordringer, mat du kan spise så mye du vil av, drikke og godterierstatninger i lavkaloridiett-perioden.

Lavkaloridiett
Et bord med boller med mat

Levevanebehandling

Her finner du informasjon om levevanebehandlingen. Det inkluderer informasjon om oppstart av levevanebehandling, mat og følelser, søvn, skjerm, fysisk aktivitet, selvbilde, kroppsbilde og selvsnakk.

Levevanebehandling
En datamaskin med et bilde av en lege

Medikamenter

Etter gjennomført lavkaloridiett vil to av tre deltakere etter tilfeldig utvelgelse (randomisering) bli behandlet med ukentlige injeksjoner av semaglutid, mens en av tre deltakere vil  behandles med placebo. Hverken deltakere eller behandlere vil vite hvem som får aktiv eller inaktiv medisin. 

Medikamenter
Tekst

Teknologi

Deltakerne i studien skal benytte smartklokke, smartvekt og appen "Habition" for støtte, motivasjon og informasjon i levevanebehandlingen. 

Teknologi
En person som holder en klokke
Sist oppdatert 18.01.2024